Muzeum betlémů zve
na dvě nové výstavy
10. 11. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
11.11.2015 20:24
Do Třebechovic se určitě podívám, protože pořád courám v zahraničí a skoro neznám naši zemi.
Alena Várošová
11.11.2015 15:13
Betlémy jsou překrásné a ten kdo je vytvořil má zlaté ruce V Třebechovicích jsem betlém viděla překrásný.U nás bývá na Vánoce v kostele sv.Tomáše k vidění taky betlém.I v blízkých Lošticích je svou řezbářskou prací známý řezbář a mistr pan Beneš.
Jarmila Komberec Jakubcová
11.11.2015 08:05
Mám betlémy moc ráda. Jedno z nejlepších muzeí je v Betlému na náměstí, kde v prvním patře jsou umístěny malé betlémky z všech zemí světa, kde se slaví Vánoce.V Betlému žije v současné době cca 20% křesťanů, ostatní obyvatelé jsou muslimové.Ještě před 10 léty tam žilo 60% křesťanů.
Zdenka Jírová
10.11.2015 21:53
Betlémy jsou krásné v každé podobě z každé doby. Je to takové kouzlo Vánoc, které každého trochu rozechvěje. Byla jsem na stálé výstavě Betlémů pod Karlštejnem, velkolepá je výstava pohyblivého Betléma v Jindřichově Hradci v tamním muzeu. Třebechovice jsou pro mne daleko, ale věřím, že výstava bude také velmi krásná.
Alena Vávrová
10.11.2015 19:50
Komu je to do východočeských Třebechovic daleko, může navštívit muzeum betlémů v Kryštofově údolí nedaleko Liberce. V adventním čase tam je k vidění velký venkovní Jírův betlém a další kuriozitou této malebné lokality je orloj zabudovaný v bývalém transformátoru.
Zuzana Pivcová
10.11.2015 19:26
Vím, že ve východních Čechách byla výroba betlémů velkou tradicí, i u nás v Lomnici nad Popelkou žil pan Gruss, který měl doma vlastní nádherný vyřezávaný betlém, na který jsme se mohli coby děti přijít podívat. I ve výstavních prostorách františkánského kláštera na Jungm. nám. v Praze bývají na výstavách betlémů zastoupeni řezbáři z vých. Čech. O betlémech jsem psala loni po vánocích.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci