Smažený pstruh

Smažený pstruh

26. 11. 2015

Blíží se Vánoce, a tak lidé možná již hledají recepty na úpravu kapra, já však ještě nabízím recept na pstruha.

Potřebujeme:

2 pstruhy, sůl, kmín, mletý pepř, grilovací koření,hladkou mouku, plátek citronu. Hranolky, zeleninu na zdobení, olej na smažení, kousek másla. 

Příprava:

Pstruhy osolíme, opepříme, okmínujeme i vevnitř ryby, trochu posypeme grilovacím kořením. Pak obalíme v hladké mouce. Dáme na rozehřátou pánev s olejem a pomalu smažíme. Ryby několikrát opatrně obracíme, aby se dobře propekly. Před koncem přidáme na každou rybu kousek másla. Podáváme s domacími hranolky. Ozdobíme zeleninkou s plátkem citronu.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(3 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Dělám to úplně stejně, jen ne na Vánoce, ale během roku. Je to dobré. Na Vánoce musím mít kapra a salát.
Alena Vávrová
Ryby miluji, pstruha jsem měla nedávno. Dneska kousek tresky, předtím už i kapra, ale do toho vánočního z kádě nebo sádek měl daleko.
Dagmar Bartušková
Jo, tak to bych si dala říct, takovéhoto pstroužka, a to hned teď, nač čekat do Vánoc. Stačil by bez hranolek, jen s kouskem chleba a plátkem citrónu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

20%

Nikdy, maso nejím

19%