
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org
Kapr se salátem je stálicí štědrovečerního menu
22. 12. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.12.2015 17:03
Také máme klasiku, výrobu salátu jsem velmi ráda přenechala synovi a máme i řízky a vinné klobásy máme též rádi. Je to o tom, co kdo jí . A první svátek nevařím !
Alena Várošová
23.12.2015 16:15
U nás se kapr poslední dobou nedělá,já jej nemusím.Nahrazujeme jej řízky,ať už kuřecími,nebo vepřovými a bramorovým salát,kde dáváme mnoho zeleniny,tatarku s bílým jogurtem.Vejce nedáváme a vinnák lobása v našem kraji se nepodává,Tak všem dobrou chuť na jídlo na které jste zvyklí.
Jana Slavíková
23.12.2015 15:51
I já se připojuji k tradiční štědrovečerní večeři. Budu sama, ale salát a pár kousků ryby (místo kapra mám amura) si udělám. Všem přeji dobrou chuť.
Zuzana Pivcová
23.12.2015 08:27
Věřím, že v různých zemích mají i různé vánoční dobroty, ale já po žádných lahůdkách netoužím. Patřím do Čech, jsem původem z Podkrkonoší a celý život máme, a to já i má sestra, na vánoce tradiční jídlo - rybí polévku, smaženého kapra s bramborovým salátem a vinné kobásy, na závěr jablečný štrůdl a čaj. To je samozřejmě věc každého člověka, co má rád, čím potěší druhé, a to nejen jídlem. :-)
Jitka Chodorová
23.12.2015 08:12
Bramborový salát je u nás v rodině tradicí, sice ho odlehčuji,ale majonéza tam být musí, no a u kapra se rozcházíme, vlastně nejradši ho mám já, večeřím, snídám, obědvám.A jak píše paní Hana, studený kapr s kůží, to je neskutečná dobrota.Manželovi dělám vepřové řízky,a pokud jsou u nás i starší vnuci, tak ještě kuřecí. Ale vše s láskou!
Květoslava HOUDKOVÁ
23.12.2015 03:49
Máme hezké české zvyky, nechceme ty z Ameriky. Žádný krocan - byť jen půl - kapr patří na náš stůl! Krásné dárky, plná bříška máme přeci od Ježíška. Proto můžem kopnout směle Santa Klause do p.....
Zdenka Jírová
22.12.2015 23:56
Na českou tradici nedám dopustit, i když během roku bramborový salát nemusím. Samozřejmě ho ale dělám " podle maminky" , jen ho trochu odlehčuji bílým jogurtem, kterým 1:1 ředím majonézu. Také místo cibule, která mi nedělá dobře, používám jemně nasekaný pórek Věřte, chuť se nezmění, jen je trochu jemnější a mám po problémech. Kapra ale miluji a jím ho i během roku, ale v jiných úpravách než jen smažený.
Jana Šenbergerová
22.12.2015 22:18
Poslední roky jsme jedli kapra se salátem celé svátky. To byla pohoda! Žádné vaření. Letos si ho dáme dvakrát. :-) Tuhle dobrotu jsem si neodpustila, ani když jsem byla na vitariánské stravě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci