ILUSTRAČNÍ FOTO: stock.xchng
Co byste letos měli vědět o své peněžence
2. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Slavíková
10.1.2016 22:03
Pro paní Houdkovou - je-li váš důchod hluboko pod hranicí chudoby, jak píšete, máte nárok na některou z dávek státní sociální podpory, např. příspěvek na bydlení. Stačí si o ni požádat (patří do kompetence Úřadu práce) a vaše situace se zlepší.
Jarmila Komberec Jakubcová
4.1.2016 08:39
Pane Horáčku, víte ono tak nejde o náklady na stravu a přirovnávat vaši babičku s dnešními náklady je demagogie. Což ovšem určitě víte. Dnešní senior pokud platí náklady na bydlení 9tis.Kč a má důchod okolo 11tis.Kč a žije ám nemá často ani na jídlo a co třeba léky.V době vaší babičky byly léky zcela zdarma. Jetliže si žijete slušně je vám to přáno, ale občas se podívejte okolo sebe.Jak jsem jednou napsala - průměrně jsme snědly každý půl kuřete, já celé a vy nic. Určitě jste se průměrně najedl. Co v na to?
3.1.2016 13:16
Vážený pan Horáčku, nemít svůj život posuzovat podle toho svého.I já si rozhodně nestěžuji, je to ale tím, že víc vydělávám než mám důchod.Ne každý ale může v 70 letech takto pracovat.Vy vždycky nás kritizujete, že si stěžujeme.Např. paní květa si nestěžuje ale jen konstatuje a já bych vám nepřála abyste žil z jejího důchodu.Asi byste změnil názor.Znám ve svém okolí mnoho osamělých žen, které denně přemýšlejí zda si mohou koupit o jeden rohlík víc.Prosím proto o trochu tolerance a pochopení i pro lidi na hranici chudoby.Děkuji.
Alena Várošová
3.1.2016 12:39
Je zbytečné se k tomu vyjadřovat.Ti nahoře si to vymyslí pro svůj prospěch tak,aby nebyli ztrátovi,ještě nad vším vydělají a vše si nechají zaplatit.Na důchodce nikdo nebere ohledy,zda na to má. či ne.V mnoha případech je to tak.
Květoslava HOUDKOVÁ
3.1.2016 10:04
Pane Horáčku - naše babičky vyžily s nízkým důchodem - určitě jim z něho většinu nespolykaly všelijaké poplatky apod. Nevím, zda jsem neskromná, když můj důchod je hluboko pod hranicí chudoby v ČR a podst. část nechám hned na poště.
Lidmila Nejedlá
2.1.2016 22:17
Takže nám přibude 140,- Kč . Když si ten jednorázový příspěvek rozdělíme. To mám čtyři kávy v mé oblíbené restauraci.
2.1.2016 18:37
Jediné pozitivum - nebudu si muset pořád měnit občanku, ale nesnáším vozítka segway, nekouřím ale zvýší se mi zálohy na zdravotní a sociální, nepřekračuji rychlost 110km/hod. tak to se také netýká. Hodnotím 20% pozitivum, 80% negativum.
Květoslava HOUDKOVÁ
2.1.2016 18:10
Peněženka na obrázku vypadá pěkně "nacpaně" - no, asi množstvím peněz v ní to nebude!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci