REPRO: ČT
Jan Karafiát: autor legendárních Broučků
3. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
5.1.2016 14:26
P.Ivo Kosťunová, reaguji na Váš upřímný příspěvek.Na zákazy moc nehleďte, mně taky sem tam něco zakazují, ale jdu svou vlastní cestou. Broučci jsou A BUDOU NÁDHERNÉ ČTENÍ PRO KAŽDOU GENERACI. Zvláště pro děti.V loňském roce jsem knihu koupila vnukovi kamarádky k jeho 2. narozeninám a jak byli všichni rádi ! Přeji pěkný den, Vlan.
Zdenka Jírová
5.1.2016 01:19
Broučky jsem miloval a četla si je pořád dokola. Malovala jsem je, byli í oblíbení. Tu knihu jsem zdědila po starším bratrovi, který se narodil v r.1932, já byla o 13 let mladší. Staral se o ni dobře, protože já ji také dlouho používal, a četly ji i mé dvě dcery, vnučka a nyní malý vnuk. Je sice již troch omšelá, ale pořád se z ní dá číst a možná ještěposlouží dalším dětem, j
Vladka Steinová
4.1.2016 16:37
Jimramov na vysočině je od naší chaty vzdálen 20 km, a tak zákonitě jsem tam byla kdysi s dcerou a později i s vnoučaty. Doma máme knihu "Broučci" z r. 1968 vydanou nakladatelstvím Albatros právě s nádhernými ilustracemi J.Trnky. Tyto ilustrace získaly mnoho mezinárodnách ocenění, např.Hlavní cenu na mezinárodní výstavě knih, či Diplom Premio Grafico Fiera v Bologni. Knihu Broučci objevil a zpopularizoval v r. 1893 novinář Gustav Jaroš (Gamma), který ji označil jako " snad nejkrásnější květ naší české literatury dětské ". Toto jsme se dozvěděli při návštěve rodného domku J.Karafiáta v Jimramově.
Alena Tollarová
4.1.2016 14:13
Jan Karafiát žil nějaký čas i zde u nás, pod Řípem, a to v Krabčicích. Dnes je dům, ve kterém žil, součástí Diakonie (domova důchodců). Ano, ano, je to u cesty na Říp ... :)
Hana Rypáčková
4.1.2016 12:38
Já mám Karafiátovy Broučky s obrázky Jiřího Trnky.Ošuntělé, ohmatané , ale ještě těm nejmladším vnoučátkům budu s chutí předčítat.
Libor Farský
4.1.2016 12:22
Škoda, že Jan Karafiát a Jiří Trnka nebyli vrstevníci ! Krásnější ilustrace snad nikdo jiný ani dnes v celém světě nemůže vytvořit...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA