Mrazy nebudou, ale sněhu si ještě užijeme
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Mrazy nebudou, ale sněhu si ještě užijeme

9. 1. 2016

Sněhová nadílka nekončí. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by mělo v příštích čtyřech týdnech spadnout srážek o něco víc, než je dlouhodobý průměr. Denní teploty se budou zřejmě udržovat těsně nad nulou, v noci ale budou padat pod bod mrazu.

V nadcházejícím týdnu se budou teploty přes den pohybovat nejčastěji mezi jedním až dvěma stupni Celsia, v noci pak klesnou k minus čtyřem. V týdnu od 18. ledna se mírně ochladí, průměrné denní teploty se přiblíží k nule, v noci klesne teplota až na minus šest. "Třetí a čtvrtý týden předpokládáme teplotně spíše průměrné," uvádí předpověď ČHMÚ.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období od 11. ledna do 7. února činí minus 1,5 stupně Celsia.

Množství srážek bude podle meteorologů nejvyšší hned v následujícím týdnu. "Další tři týdny by se podle současných předpokladů měly srážkově pohybovat kolem dlouhodobého průměru," odhaduje ČHMÚ.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Tak takovou předpověď beru.Nastolila vládu královna Zima,tak ať je teda zima pro všechny.Já zimu ráda nemám,tak at sněží nejvíce na horách,ať si všichni,kdo ji milují užijí zimních radovánek.
Eva Mužíková
Tak tlusté kočky má asi Evka.B. :)))) Já bych také byla ráda, kdyby konečně napadl sníh. Jak píše Lidmila, vláha je potřeba všude. Za domem máme vytvořeno / když je sníh/ několik kilometrů běžeckých tratí, také je tu spousta dlouhých strání - ráj pro děti. Tak snad se už všichni dočkáme. Jen auto budu muset očistit od sněhové čepice, ale snad nebudu vyjíždět mnohokrát...
Anna Potůčková
Opravdu víc než sníh mně zaujala tato nádherná kočička
Lidmila Nejedlá
Tak to se těším na běžky. Jen ať sněží. Prospěje to nejen mně ale i polím.
Jarmila Komberec Jakubcová
Ilustrační foto nemá chybu - správná kočka

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Ohlednutí za právě skončenou olympiádou. To je téma vědomostního kvízu tohoto týdne.