FOTO: archiv autorky
Masopust jak se patří!
10. 2. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
10.2.2016 22:39
Velkolepá podívaná. A ty nakládané dobroty...Mňam.
To bychom se tam děvčata vyblbly!!! Letos u nás byly nějaké malé průvody.A dospělí oblékli děti a sami byli v civilu....
Alena Vávrová
10.2.2016 22:32
Moc pěkné!! Tak to jsem zvědavá, jak se to vyvede v sobotu u nás. Doufám, že nebudou padat trakaře.
Alena Várošová
10.2.2016 22:21
Eleno,tak to je teda paráda,když se u ás na vesnici drží tyto tradice.A těch krásných maškar a veselí.To už je vidět na fotografiích.Líbí se mi,ř´že u vás jsou lidí takhle družní a zapojují se do akce,tak to tedy klobouk dolů,super.
Zdenka Jírová
10.2.2016 22:16
Stejně jako paní Klosová, neznala jsem význam tohoto svátku. Díky Vám v tom mám "jasno". Děkuji.
Marie Magdalena Klosová
10.2.2016 22:09
Elen,bezva! Na vysvětlení slova MASOPUST,nota bene CARNEVAL jsem čekala nejmíň 40 let !!!Měla jsem v tom slušně řečeno zmatek.Spojila jsem si masopust s půstem a nerozuměla jsem tomu,že JE KONEC MASOPUSTU zrovna tehdy,když půst předvelikonoční má začít.A souvislosti s carne vale mě vůbec neťukly !!!A to jsem češtinář a jazykář!!!Prostě doklad toho,že člověk se učí až do smrti smrťoucí.Díky,hezky jsem si početla.mm
Elena Valeriánová
10.2.2016 21:30
Bylo to jak to říct: strhující veselí. Zuzko k masopustu vždy patřilo dobré jídlo, zabijačka, pálenka a potom ty maškary. Tady se mi líbilo, že ty masky (až na toho čuníka) byly tak nějak dělané doma, žádné hrůzy. A neodmyslitelně k masopustu patřilo vždy pochování basy. I když, co já vím, teď se to teprve tak nějak obnovuje.
Eva Mužíková
10.2.2016 21:24
Elen, to musela být nádhera, tam bych se " vyblbla". Masky originální, nápadité, no prostě Masopust, jak má být. Je fajn, že tyto tradice ožily... Krásná fotodokumentace, *****
Jana Šenbergerová
10.2.2016 21:17
Elen, to byla hezká akce a fotky jsou parádní. Dokonce jsem na nich objevila i tři zlatohorské gardisty. To se ti moc povedlo.
Helena Votíková
10.2.2016 20:04
Duch Vápenné je moc pěkný. Jdeme v sobotu. Masopust je vyhlášen v pohádkovém duchu, tak uvidíme co bude za masky. Jdeme poprvé v maskách:-)
Zuzana Pivcová
10.2.2016 19:39
Myslím, že neformální masopustní veselí spojené s průvodem musí mít v sobě velké kouzlo. Nikdy jsem to nezažila. Ale podle Tvého vyprávění si to umím alespoň trochu představit. Jsou některé zvyky dané a musí se dodržovat, nebo si účastníci vytvoří program sami?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci