Ilustrační foto: pixabay.com
Mé nostalgické vzpomínky na MDŽ
8. 3. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
12.3.2016 21:14
Se společenskou výchovou je třeba začít již v raném věku. Ladislav Špaček by to měl doplnit do svého TV seriálu „Etiketa“. Mám tři vnučky (4, 5, 11 let) a tři vnuky (11, 12, 13 let). Když se u nás sejdou, mám vždy pro ně přichystáno 6 různých malých dobrůtek. Rozděluji je podle hesla: „Vždy má přednost žena před mužem a starší osoba před mladší“. Takže si první začne dle této zásady vybírat nejstarší vnučka Terezka, až po nejmladší Danušce následuje nejstarší z kluků atd. A tak to děláme se vším. Klukům jsem vysvětlil co znamená slovo „džentlmen“ a berou to.
Jitka Havlová
9.3.2016 18:32
Liborku včera jsem tu nebyla, tak jsem se tvým příspěvkem potěšila až dneska. Co na tom, jestli je trochu sentimentální i když se to dnes už nenosí, je psaný upřímně od nejčestnějšího člověka, co znám. Díky a piš dál.
Marcela Pivcová
9.3.2016 13:35
Libore, jistě, život nám nepřináší jen radosti, pohodu a veselí. I ty starosti a smutky, které se nám postaví do cesty, do života patří. Ale pokud s nimi člověk nezůstane úplně sám v prázdnu, pokud má Někoho nebo něco blízko sebe - a nemusí to být jen člověk - mohou mu i ve smutcích dát sílu nepadnout a jít dál. Tví kluci Ti té síly dali - a bylo jí třeba! - opravdu velmi mnoho. Tvé vyprávění mne, jako mnohé další čtenáře, také dojalo. A Ty jsi zvládl výborně - tehdy i teď - ve vyprávění. ( Na školní oslavy MDŽ vzpomínat nemusím).
Libor Farský
9.3.2016 11:26
Děkuji všem za milé přijetí mého článku, trochu jsem se obával, že je příliš sentimentální. Ještě bych se rád zmínil o laskavých ženách v naší škole. Kolegyně mi pro kluky často přinášely nějaké své dobrůtky, (jako třeba štrúdl). Než se mi podařilo sehnat občasnou výpomoc od charity, pomáhaly mi i s žehlením. A dokonce studentky z mé maturitní třídy se samy nabídly a každou středu večer mi přicházely děti ohlídat, abych si mohl s kolegy v tělocvičně zahrát basket a pak s nimi zajít i na pivo. Jen jsem se musel vrátit do 22. hod., kdy musely být zpět na internátě, ale ten byl naproti. Ženy milé, vám poděkování a lásku vám.
Olga Štolbová
9.3.2016 09:37
Libore, díky za krásné a dojemné vyprávění. Také patřím k těm, které nedopadly dobře s otcem našich společných dětí. Ale potom jiný muž a hlavně kamarád, nám všechno vynahradil. Věřím, že jsi prima "chlap". Škoda, že se neznáme, my všichni Íčkaři , osobně. *****
Lenka Hudečková
9.3.2016 06:41
Libore, Váš příspěvek je krásně napsaný, vehnal mi slzy do očí, co se Vašich chlapců týká. Jejich přáníčka musela být opravdu s těžkými srdíčky vyráběná...♥♥♥ Oslavy MDŽ jsem také zažívala 8 let v Základní škole, kde jsem pracovala, posezení ve sborovně při víně a dobrotách, které jsme každá donesly. Ovšem já jsem domů chodila kolem půl osmé, neboť mi jel poslední autobus, a i tak bylo doma zle...ale to už sem nepatří. Dostávaly jsme květinu a k tomu dárek, později pak poukázku do drogerie, za kterou jsme si mohly vybrat podle svého přání. Tak to bylo bezva :-). ♥♥♥ Jinak včera jsme v práci od pana ředitele každá dostala 1 gerberu, ale krásně nazdobenou. :-)
Dagmar Bartušková
9.3.2016 05:32
Libore, k té první části příběhu - podobný osud měl i můj děda, učitel. Zemřela mu mladá žena, a zanechala tu 2 děti, mou matku a její sestru. Děda se už nikdy neoženil. Příbuzní poblíž nebyli, sestry jeho ženy, také kantorky, dostaly umístěnky po Čechách. Tak jako všechny děti, kterým odešla milovaná a milující máma, psaly přáníčka do nebe i do deníčku. Děda dcery vychoval sám až do dospělosti, a umožnil jim, aby vystudovaly pedagogickou školu. Pro naší rodinu byl nejen výborným otcem, ale i nejlepším dědou a pradědou na světě. Skláním se před muži, kteří sami vychovali své děti.
Zdenka Jírová
9.3.2016 00:19
Pane Farský, Váš článek je dojemný i poučný zároveň. Vyjadřuje takovou milou , lidskou vřelost, která se stále častěji vytrácí z našeho života. Já pracovala celý život v ženském kolektivu, mužů bylo jen pár. Přesto jsme si udělali krásnou oslavu MDŽ a vůbec nešlo o politiku. Také vím, co to je zůstat s malým dítětem bez partnera - moje dcera ovdověla, když jejich vytouženému synovi byly 4 měsíce. Nikdy tátu nepoznal, ale ví o něm všechno. Teď už je mu 9 let , dcera si našla nového partnera, který je má oba rád. Mně je ale často líto, že svého tátu zná jen z fotografie.
Marie Magdalena Klosová
8.3.2016 22:07
A díky za krásné tulipány.Podobné mám ve váze od svého milého.mm
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci