FOTO: autorka
Fenykl, zelenina labužníků
20. 3. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
22.3.2016 11:44
Řapíkatý celer používám především do polévek (i do vývarů) a do přílohové zeleninové směsi a nebo pod pečené maso. Vaše otázka mě nasměrovala na internet k vyhledání informací. Je tam spousta receptů, takže i já budu zkoušet.
Jitka Valachovičová
22.3.2016 04:36
Fenykl v této podobě jsem také neznala a měla jsem představu, že je příliš aromatický jako ta semínka, co se dávají třeba do červené řepy. Zkusila jsem ho dát kousek do mrkvové polévky a včera jsem si dělala podobnou pánev jako je v receptu...mile mne výsledek překvapil. Od teď si budu fenykl kupovat a různě ho upravovat...doporučuji všem, kdo váhají = vyzkoušet!
Zdenka Jírová
21.3.2016 22:58
Čtu tu samé dobré recepty, také tuto zeleninu neznám. ale teď nějaký váš recept zkusím. Ještě bych potřebovala poradit, jak zpracovat řapíkatý celer. Děkuji za rady.
Elena Valeriánová
21.3.2016 20:01
Ivanko, určitě poznáš, je přesně takový jako na fotce u článku. Evi, já fenykl přidávám když dělám třeba pečené brambory se zeleninou. Brambory, mrkev, cibule, česnek, cuketa, dýně, celer, fenykl.vše nakrájím na kousky, osolím přidám kmín a olivový olej. Promíchám a dám na pekáč. Upečenou směs podávám k pečenému masu a nebo jako samostatné jídlo posypané nastrouhaného nivou. Množství a druhy zeleniny záleží na chuti kuchařinky.
Eva Mužíková
21.3.2016 18:12
Elen, t Tvůj recept přišel jako na zavolání. Fenykl jsem si koupila / mají jej dost často / a nevěděla jsem co s ním... určitě vyzkouším, mám experimentování ráda.
Jarmila Komberec Jakubcová
21.3.2016 17:30
Fenykl mám spojen navždy s ostrovem na Azorech - Madeirou. Ostatně hlavní město Funchal znamená fenykl a celý ostrov je tímto kořením provoněn. Mám fenykl moc ráda a hlavně když je čerstvý. Zdravá pánev je prima recept, který určitě vyzkouším.
Jana Šenbergerová
21.3.2016 14:59
Čerstvý fenykl patří mezi mé favority, přestože jako koření mi moc nevoní. Nať, podobná kopru, dodá salátům exotickou vůni. Plody, vypadají jako hlízy, ale vznikají z dužnatých listových pochev řapíku. Příznivě působí na dýchací cesty, trávení i nervový systém. Jsou lahodné čerstvé i vařené. Dají se připravovat s rybami, masem, hodí se do polévek, omáček i jako samostatný pokrm sypané sýrem. My se k němu dostaneme, jen když nakupujeme v nějakém supermarketu, a to si ho nenechám ujít. Dík za připomenutí, Elen. Hned zítra se po něm v Jeseníku podívám. :-)
Alena Várošová
21.3.2016 13:32
Elen,je to zajímavá kombinace s fenyklem tu neznám.Vlastně ani nevím jak vypadá.Vím,že se
ze semínek vařil čaj promimina a batolata.
Hana Rypáčková
21.3.2016 11:32
Mají ho málokdy a k rybě je senzační taky...Zkusím to .Taky už dlouho cukety kupuji, každý rok jsem měla spousty své.Ale to sucho....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci