Ilustrace: levneucebnice.cz – nabídka knížky „Šla Nanynka do kapusty“
O Nanynce s happy endem a vzpomínkou na Jiřího Šlitra
13. 4. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
17.4.2016 11:39
Liborku jsi teda rozený badatel. SŠ jměli ohromné písně a ať nám JS vydrží ještě moc moc dlouho, je úžasný !
Marcela Pivcová
15.4.2016 08:44
Libore, nechtěl by ses ještě poohlédnout po dalších prostonárodních písničkách? Myslím, že bys v nich našel celou sbírku nevýchovných textů- nejen o neúctě, ale také propagaci alkoholu, lásky přelétavé i nevěrné.. Určitě bys nás jimi ještě vícekrát pobavil.
Libor Farský
15.4.2016 00:11
Děvčata, ta má první láska skutečně byla Nana, žádná Anna. (Nana Šímová, Čelakovského 11, Bratislava). Poznal jsem ji o prázdninách 1968 v Anglii v mezinárodním studentském pracovním kempu - česání ovoce. Místo toho, abychom oba procvičovali angličtinu, tak jsme většinu dne hovořili česko - slovensky :-)
Zdenka Jírová
14.4.2016 22:05
Moc vtipný rozbor národní písně, zvláště ve spojeni s humorem S+Š, které jsem milovala. A tu parodii , jak píše paní Kosťunová, znám a zpívali jsme ji v 67. na dovolené v Jugoslávii jako "hrdinský " čin.
Hana Rypáčková
14.4.2016 21:43
Dobrý rozbor-jsi dobrý nanynkolog. Taky se mi ta písnička zdála být neurvalá. Rozdupaný košíček- taková škoda. Ten výstup Š +S měl vždy dost bavil..
Lidmila Nejedlá
14.4.2016 21:24
Pěkně jsi nám to, Liborku, rozebral. I Jitka C. nám v Doksech vysvětlila pěnou říkanku o myšce. Díky za tip na knížku.
Marie Magdalena Klosová
14.4.2016 20:19
Dvojku S+Š jsem milovala a s věky/kem/ přehodnotila na upřímné kamarádství.Nana,jak už pravila Ivana je domácká forma Anna.Haha.A já cítím v této lidové písni,která původně NEBYLA určena dětem,upřímnou lidovou/lidskou/ touhu po SEXU.:) MM
Zuzana Pivcová
14.4.2016 20:13
Provádět rozbor básně mi bylo vždy velmi protivné. Ale tohle je intelektuální humor právě třeba typu někdejších divadel malých forem a to je jiné kafe. Takže, Farský, sednout a šprtat, ať to je příště zase za jedna......pardon, za pět! :-)))
Elena Valeriánová
14.4.2016 19:12
Liborku, to se mi líbilo. A Tvůj nápad koupit tuto knížku vnoučatům taky uskutečním. Ať je sranda na kopečkách i v dolinách.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci