Ilustrační foto: pixabay.com
Má stará matka
11. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
13.5.2016 17:25
Je to smutná báseň a staré matky je mi moc líto, když čeká na syna den co den a dočká se jednou v roce.
Věra Lišková
13.5.2016 10:28
Je vymalováno, máš pravdu Hanko. Asi už k stáru hůře chápu. A hlavně je to pro mne hodně smutné téma.
Hana Šimková
12.5.2016 10:01
Ano, asi to chtělo srozumitelné vysvětlení, ale v té básni to moc jasné nebylo.
Karel Boháček
12.5.2016 09:35
Jo já to beru, ono když syn či dcera bydlí třeba v Austrálii tak to je opravdu jednou i za 10 let, znám takové případy...Já osobně bych nevyměnil práci, existenci za rodinu - rodiče, či odchod z vlasti. Měli jsme možnost odchodu za lepším do Kanady, neudělali jsme to.
Oldřich Čepelka
11.5.2016 21:16
Dobrý večer všem. - Kruté. sobecké, nesmyslné - píšete. Prosím vás: 1. nevztahujte to na mne, já jsem autor, ale já nejsem ta jednající postava (rozdíl mezi spisovatelem a románovou postavou...) 2. v básni se říká, že syn přijíždí jednou na čas zdaleka (z ciziny?) na krátké setkání, ale že u ní nemůže zůstat, jak by si ona přála, protože má nový domov, vyletěl z hnízda, má svou rodinu, děti, ženu - komu to připadá sobecké? - Škoda že sám za svou matkou jezdit nemohu ani nakrátko, dávno zemřela... Čepelka
Věra Lišková
11.5.2016 19:31
Smutné. Jak si představujete, že se k Vám budou chovat Vaše děti ? Stejně, nebo jinak a proč ?
Elena Valeriánová
11.5.2016 15:13
Ne, ta básnička na mě nepůsobí dobře. Není v ní poezie, krutá a syrová slova. Mé děti taky žijí svůj život v jiných krajích. A přece domů jezdí, každý podle svých možností. A my to respektujeme. Brr, až mě otřáslo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci