Dobrou chuť
27. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
28.5.2016 12:41
Pokud jsme našli v lese kotrče, vařívala jsem z něj nepravou dršťkovou polévku. Zkuste to. Je rychlá a výtečná.
Dagmar Bartušková
28.5.2016 12:24
Zadělávané dršťky jsem jedla jednou a byly výborné. Na polévku si občas zajdu do jednoho pražského bufíku. Mívají výbornou, hustou a dobře kořeněnou. Žádná mdlá voda. Křupavý pivní rohlík k tomu nemá chybu. Je známo, že Italové rádi balí české "držky", jsou tím proslulí. Ale že i české dršťky, to jsem netušila! Takže překvápko. :-)
Hana Rypáčková
28.5.2016 07:36
Chodím pro ni občas do bufetu- firma Hradský má svá dobytčata a jatka. Prvotřídní zboží.Snad každý pátek vaří držkovou polévku a je tam plno....
Jitka Havlová
27.5.2016 20:05
Děkuji za radu. Já dělám dršťkovou polévku z hlívy nebo z václavek, je také dobrá.
Lidmila Nejedlá
27.5.2016 16:24
chodívali jsme jako studenti na drťkovou polévku s čerstvým rohlíkem. Byla výborná.Dnešní cestování masa po Evropě nechápu.
Květoslava HOUDKOVÁ
27.5.2016 16:03
Dršťkovou polévku mám ráda, ale pro 1 osobu se s ní nevařím. V obou restauracích, kde vaří i pro seniory, mají polévku výbornou. Do kastrůlku mi jí dají tolik, že si ještě část dám na mrazák. Výbornou mají v řeznictví v Lysé n.Lab., i další jídla = tam se nejdříve najím a pak teprve jdu na Výstaviště. Jen jednou jsem si dala přímo na výstavišti - v části jedné haly (ne stánek). V "polévce se učilo plavat" několik kousíčků drštěk. Nechala jsem si zavolat vedoucí občerstvení a požádala ji, aby na tabuli místo "dršťová polévka" dala ceduli : PŘEDRAŽENÁ PAPRIKOVÁ VODA !
Alena Várošová
27.5.2016 13:17
Tak to bych umřela hlady,ale držky ne.To bych raději snesla držkovou od kámošky z Brna.
Jana Šenbergerová
27.5.2016 13:10
Na dršťkovou polévku mého tatínka s láskou vzpomínám a za varování děkuji. :-)
Hana Čadová
27.5.2016 13:00
Děkuji za informaci. Já jsem drštěk a vnitřností přejedená z mládí. Bydlela jsem v domě, kde bylo řeznictví. Už v 8,30 hod byla dršťková uvařená, aby dělníci z ČKD mohli jít na svačinu! Žádné vnitřnosti nepapkám!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci