Ilustrační foto: pixabay.com
Kde domov můj: Praha
31. 5. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
2.6.2016 12:51
Tolik jsem toužila po Praze, až se povedlo. Když se podívám z oken, mám ji před sebou. Ó, Praho, Praho, naše nádherná, matko měst, neopěvují Tě jen básníci, ale i já!
Olga Štolbová
1.6.2016 13:17
Hanko, nedivím se, že ses vrátila domů. Ani já bych nevyměnila Prahu za jakékoliv krásné město. Praha je můj domov, tady jsem se narodila, i moji rodiče, i mé děti. Ráda poznávám jiná města i místa a obdivuju, ale doma jsem tady... díky*****
Jarmila Komberec Jakubcová
31.5.2016 19:50
Prahu mám moc ráda - vystudovala jsem v ní jak střední tak později i vysokou školu. Nejvíc mám ráda Kampu a celou její část v okolí Hellichovy ulice, kde byla naše škola. Dnes občas jezdím na Žižkov k příteli.
Zuzana Pivcová
31.5.2016 19:10
V době mého mládí jsem jezdila dost často do Prahy a na Vinohradech jsem měla příbuzné i přátele. Takže moje původní Praha byly pro mě právě především krásné, měšťanské Vinohrady. Nikdy by mě tehdy nenapadlo, že po mnoha letech skončím někde v paneláku na Jižním Městě, přezdívaném Betonová poušť.
Hana Čadová
31.5.2016 18:31
Od narození bydlím v Praze. 25 let ve Vysočanech v domě 4 patro bez výtahu, topení na uhlí, v domě řeznictví, kde už v 9 hor ráno byla vařená dršťková polévka. Naproti domu nádraží a pod barákem stanice tramvají. Dalších 5 let jsem bydlela na Jižním Městě a nyní Severní Město. Každou poslední středu v měsíci chodím s průvodkyní na procházku Prahou. V kině Flora už lístek za 2 Kč není! Bohužel není ani kino Ořechovka!
Dana Kolářová
31.5.2016 16:59
Ano, na Prahu našeho mládí jsou krásné vzpomínky. Kino Flora, vstupné bylo 2 Kč a eskymo za 50 haléřů. Procházky Prahou, pohled z nábřeží přes Karlův most na Hradčany. To úchvatné panorama, kterému se na světě nic nepodobá… Parky, rybníčky, náměstíčka…Děkuji za krásné a milé připomenutí domova.
Zdenka Jírová
31.5.2016 16:48
I když nejsem rodačka z Prahy, považuji ji za "své" město, protože je matkou všech Čechů. Již jako dítě jsem s rodiči jezdila často do Prahy na poznávací výlety. V Koruně jsme si dali k svačině dlouhé párky, na které jsem se těšila, procházeli jsme pak městem a rodiče mi vyprávěli o dějinách. Orloj mě okouzlovat a Hradčany byly jako jedna pohádka. To vše jsem pak opakovala svým dětem při návštěvách Prahy. Proto považuji Prahu i za svůj domov.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci