Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
				příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
				konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
				vulgarismy.
			
		 
			
            
					
							Alena Várošová
						20.6.2016 11:06
						Ladislave,nadělal jste mi chutě,hřiby mám ráda v omáčkách .5*
						
					 
					
							Ladislav Vesecký
						20.6.2016 08:39
						Máčka byla moc dobrá, přežil jsem to. Děkuji za komentáře.
						
					 
					
							Eva Balúchová
						19.6.2016 22:12
						Pokud máte z hub radost,je dobře.Já sbírám kováře(modráky) taky jenom mladé.Ale nejím je,manžel si je zavařuje.U nás už neroste nic,je velké sucho.
						
					 
					
							Elena Valeriánová
						19.6.2016 20:08
						Hřib kovář - krásně barevný když je mladý, několikrát jsem hod donesla domů, ale nějak jsem nenašla odvahu ho sníst.  A takové velké a ne zrovna vábné bych nechala na místě zcela určitě. Zítra zřejmě do lesa vyrazím třeba pro ty růžovky.
						
					 
					
							Jana Slavíková
						19.6.2016 19:28
						Hřib kovář, lidově modrák, je dobrá houba, jen se musí déle vařit. Při stavbě našeho sídliště, vlastně našich, protože máme čtyři postupně stavěná, zůstaly zbytky lesů, přidaly se břízy z náletů a časem i houby. Ve čtvrtek jsem cestou od trolejbusu našla 3 čerstvé masáky (muchomůrka růžovka), osprchovala jsem je od bahna a udělala si placičky (krokety či karbanátky) a dnes na téměř stejném místě další dvě a byla z nich klasická smaženice k večeři. Doufám, že mě některé z  dětí vyveze i do opravdového lesa.
						
					 
					
							Jana Baloušková
						19.6.2016 19:20
						Houby v tomto stavu se již konzumovat nemají, vždy žasnu, když se v TV objeví občas s obrovských hřibem. Ten má zůstat v lese, aby se spóry dostaly do půdy. Přerostlé houby jsou plesnivé, napadené škůdci.
						
					 
					
							Zuzana Pivcová
						19.6.2016 19:13
						Z několika stran tu čtu o houbách a nemůžu se dočkat, až budu mít na jihu smaženici. Aspoň doufám. Tak si zatím "jen" pravidelně dávám hlívu.
						
					 
					
							Hana Rypáčková
						19.6.2016 17:36
						Sbírám je , ale malé, naleziště letos bylo ještě prázdné.Lesy se také mění, nedaleko těžili les. Je to dobrý úlovek. 
						
					 
					
							Jarmila Komberec Jakubcová
						19.6.2016 17:00
						Přiznám se, že hřib -  kovář neznám, ale pokud vypadá jako na fotce tak bych ho asi přešla a ani se na něj nepodívala.Není to náhodou taková houba co když se na sáhne zčerná? Všechny houby prý jsou jedlé, bohužel některé jen jednou.