Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Libuše Křapová
5.7.2016 09:34
Díky za představení se, Topi Pigulo :-) Řekla bych, že máte hodně zajímavý i dobrodružný život :-)
Eva Krausová
5.7.2016 08:03
Topi Pigula,
to mne zaujalo to "jméno", či přezdívka? Tohle "poučování" je přínosné, člověk toho zase trošku víc ví...
Já mám známou, ta dělá skvělé dorty a já tvrdím, že se minula povolání. Tak mne napadlo, že právě o ní se snímky dortíků bych mohla napsat...
Topi Pigula, redakce
5.7.2016 07:10
Libuše Křapová: Nic se neděje, jsem zvyklý :-) S takovýmto jménem si mě lidi pamatují. Ale abych odpověděl na otázku, tak jsem knihomol, fotograf, učitel fotografie a publicista, který má celoživotní zálibu v cestování a "poučování" sebe či druhých. Proto mě baví psaní... za každým článkem je totiž něco, co jsem musel přečíst a seskládat tak, abych to mohl poslat dál.
Libuše Křapová
4.7.2016 20:24
Jau, tak to se omlouvám. Já jsem myslela, že si dal někdo takovou přezdívku a schovává se za ni. Omlouvám se za tykání i znevažující poznámku.
Hana Rypáčková
4.7.2016 18:38
Měla bych znát člověka tohoto jména z akcí Centra ekologické výchovy. Setkávali jsme se v CHKO a myslím , že taky působil na Rýchorech ??
Dortík na fotce je už takový obyčejný- ten minulý byl víc lákající.
Libuše Křapová
4.7.2016 17:54
Dort bezva, ale Topi Pigulo, kdopak jsi?
Topi Pigula, redakce
4.7.2016 16:21
Helena Hejduková: Tak to vypadá skutečně luxusně. Věřím, že bych si pochutnal.
Helena Hejduková
4.7.2016 15:34
Sacher dort mám ve své cukrářské nabídce. každý recept na tento typ dortu je originál, tedy i ten můj. Vycházela jsem z receptu šéfcukrářky restaurace Savoy. Aby dort opravdu byl luxusní, je nutné zachovat základní složení. Těsto korpusu musí obsahovat dostatečné množství kvalitní čokolády, jako tuk je bezpodmínečně máslo. Čokoládová chuť se zvýrazňuje přidáním kakaa. Dobrá vychytávka je více bílků než žloutků a především způsob smíchávání základní směsi z bílky, tam asi ne úplně dokonale Franz Sacher ty bílky vmíchal a tím získal korpus originální konzistenci. Tento dort je navíc i časově náročný, není to žádná rychlovka, chce to dva dny. Otázkou je i čokoládová poleva a úprava meruňkové marmelády, aby vznikla skvělá glazura. Ale snažení stojí zato. Pořídím fotku, protože tento dort budu péct na své narozeniny, což bude již velmi brzy. Jinak tento typ korpusu dělám jako řezy s višňovou marmeládou a pařížským krémem a protože jsem je dělala na přání své mlsné dcery, nazýváme je Barunčiny řezy.
Alena Tollarová
4.7.2016 13:22
Máme doma haldu Koktejlů.