FOTO: autorka
Dvě rozporuplná místa v Dubí: kostel Panny Marie a dětská psychiatrická léčebna
22. 7. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
24.7.2016 13:40
Ano Mílo, také Vás chci odkázat - vyhledat Radek Cakl a on tam má velmi dobré návody. Mám pocit, že dříve to bylo i na hlavní straně íčka, nejsem si ale jistá.
Miloslava Rýznarová
24.7.2016 05:24
Paní Evo, mě tajemná místa také lákají, ale ne vždy je to propojeno s násilím a šikanou, jako to bylo v Dubí, vždyť v takovém 15. století se žilo úplně jinak, než v dnešní době, byla hrabata a knížata a ta měla zas jiné tajnůstky a jiný život a tak pátrat po starých budovách, které kdysi bývaly v plném lesku je velice zajímavé...
Eva Balúchová
23.7.2016 22:15
Schátrání budovy je velká škoda,ale víc je mě líto těch chudáků co žili v té léčebně.Ani si nejdu přečíst tu výpověď bývalého pacienta.Bych určitě nespala.Tajemná místa mě taky lákají,ale nesmí souviset s násilím a šikanou.
Hana Rypáčková
23.7.2016 08:15
Nedaleko Strakonic je zámeček Střela. Je vidět z vlaku. Koupil ho nějaký Rus a nic tam nedělá, jen to obednil, aby tam nikdo nelezl. Byl tam dříve okresní archív, dětský domov a aspoň se to trochu opravovalo. Je to smutné. Sýpka byla chráněná, tu neprodali. A co s ní?
Mílo- fotky musíš dát do Galerie a pak ji přidat celou ke článku, nebo po jedné/Ale to se přehází/. Na Radkovo profilu je hodně článků o práci na webu.
Miloslava Rýznarová
23.7.2016 07:10
Milá paní Prachfeldová Soničko, když musí člověk skončit v Domově důchodců, je to vůbec smutné, natož v Dubí, kde je speciální zařízení pro pacienty s Aizhemerovou chorobou, je to drahé, a běžný důchodce na to nemá...Je to velice smutné...Moc!
Miloslava Rýznarová
23.7.2016 07:03
Paní Aleno, Dala bych ráda víc fotek, ale nějak v tom tady neumím chodit...potřebovala bych poučit ve vkládání fotografií.
Miloslava Rýznarová
23.7.2016 06:59
Naděžda Špásová
Ano, straší tam, ale bezdomovci a feťáci a těch se v dnešní době člověk bát musí, protože i ty bezdomovci, nejsou jen bez domova, ale fetují, aby nějak přežili ten svůj bídný život, i když musí zase fetovat za malý peníz...
Soňa Prachfeldová
22.7.2016 20:51
Paní Mílo - poučné vyprávění, byla jsem nedávno v Dubí, jsou tam krásné stavby, v Tereziných lázních je privátní ubytování, leč dost nedostupné pro seniory, já jsem byla v DD za přítelkyní a bylo mi z toho velmi smutno.
Alena Tollarová
22.7.2016 20:34
Také mě fascinují staré, kdysi jistě nádherné stavby, dnes v zuboženém stavu. Nikdo se o ně nestará, a tak jen svádějí marný boj se zubem času a svádějí k dodadům, jaké příběhy se za okny odehrávaly. Škoda, že jste nepřidala fotku kostela, ale skoro bych přísahala, že jsem si ho nedávno cestou z Altenbergu fotila.
Naděžda Špásová
22.7.2016 18:19
Mílo, je škoda takové krásné budovy. Jenže s její minulostí to těžko někdo koupí. Určitě tam straší. *****
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci