FOTO: autor
Všechno bude poprvé a nic nebude naposled
5. 8. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
7.8.2016 20:35
Myslím, že každé poprvé je zároveň i naposled, a naopak. A tím je to jedinečné a opravdu to není otázka věku.
Lubomír Müller
7.8.2016 10:05
Děkuji všem za čtení a komentáře. Asi bychom se všichni shodli na tom, že s přibývajícími roky nám přibývá i okamžiků, kdy si to setsakra dobře uvědomujeme. Zatímco však stárnutí těla je přirozený proces běhu života a přírody, stárnutí duše nikoliv. Stárnutí duše si "zařizujeme" každý dle svého. Nedokázat udělat roznožku či "provaz" není ani tak zlé, jako nedokázat se usmívat, odpouštět, těšit se, nabízet a rozdávat radost v jakékoliv podobě, a hlavně, mít stále rád. Milovat. A vždy poprvé. Jako v šestnácti, nebo ve čtrnácti, nebo v pěti letech. To je jedno. Milovat poprvé znamená stále se obdivovat zázraku života. Ať se vám to daří. ♥
Jiří Libánský
6.8.2016 22:55
Hodnocení se tam objevilo samo. Nekde jsem asi neco blbě zmacknul. Opravit už to nejde. ...*****
Hana Rypáčková
6.8.2016 13:38
Moc hezké verše.*****Šestnáctka - to není nejhorší. Až budu jako pětiletá-horší a což teprve věk do roka?
Olga Štolbová
6.8.2016 10:23
Občas se snažím chovat jako v šestnácti, to byste nevěřili, jak to bolí. Zjistila jsem, že mnoho věcí už bylo naposled, třeba provaz, nebo přeskok přes koně. Ale myšlenky, ty dokážu mít i jako pětiletá. Báseň krásná ...*****
Marie Magdalena Klosová
5.8.2016 21:57
To je krásné! A něčím mi to připomíná Francois Villona.Díky mm
Jitka Chodorová
5.8.2016 12:28
Ano, někdy se to nedaří, ale stojí za to se aspoň o to pokusit. Mám v tom věku jednoho z vnuků, a často mu připomínám, že prožívá nejkrásnější období svého života, i když on to vždy nemusí tak cítit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci