FOTO: archiv autorky
Golanské výšiny
9. 8. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
10.8.2016 14:58
Milá Elenko, Izrael je svobodná země a navíc velmi bezpečná. Já jsem vždy bez problémů chodila všude bez doprovodu. je pravda, že uvidíš v ulicích hodně vojáků a policie. Ale ta je jen pro tvou ochranu. Je ale pravda, že každé město v Izraeli je jiné, má svou atmosféru, Tel Aviv je kosmopolitní, všude kavárny, hudba oproti tomu Haifa je více průmyslová a Jeruzalém je centrum víry.Jiné to je na palestinských územích tam opravdu ženy do kaváren nechodí a ani sami ven bez doprovodu.To je islámské území ale naštěstí je oddělené od většiny území kde žijí Židé 4metrovou zdí obehnanou ostnatým drátem.Tam bych nešla a my Zidé tam nechodíme.
Elena Valeriánová
10.8.2016 13:59
Jarmilko, velmi ráda čtu Tvoje články. Své neskutečné zážitky z míst, kam se většina z nás nedostane, podáváš citlivě a formou, že člověk má z toho prostě hezký pocit. Jsi velmi vnímavý člověk. Nepovyšuješ se nad námi, kteří nemáme Tvé možnosti cestování a prožitků. Za to Ti za sebe děkuji. Večer si na Tebe vzpomenu a připiji ti naším merlotem, pomyslně si s Tebou cinknu na zdraví a na krásu Izraele. Měla bych jednu otázku, když dovolíš. Píšeš, že obyvatele jste potkávali při obdělávání půdy a nebo při oddychu v kavárnách. Moje otázka: může si jít žena sednout do kavárny a dát si kávu? Může jít sama, s doprovodem a nebo tam nesmí vůbec. I za odpověď Ti děkuji.
Jarmila Komberec Jakubcová
10.8.2016 08:29
Paní Hano, na Golanech žijí pouze Drúzové (většinou mají syrské občanství nebo i i zraelské) a jsou to půovdní obyvatelé, kteří tam žiji před šestidenní válkou. Dnes mají hezké vesničky, čisté a upravené na rozdíl od Palestinců, kde je doslova binec. Drúzové jsou vždy loajální k většinové společnosti. Arabové žijí na Západním břehu a v oblasti Gazy, také ve východním Jeruzalémě. Drúzové nejsou islámisté, jejich náboženství je jiné.
VANDA Blaškovič
10.8.2016 08:03
Dobré ráno, vzpomínáte si na povraždění izraelských sportovců na olympiádě v Mnichově? To byl jeden z teroristických útoků militantních palestinských skupin po vítězství Izraele v šestidenní válce. V této válce Izraelci dokázali podletět těsně nad Středozemním mořem radarový deštník a zničili egyptská letadla. Jarmilo, moc zajímavý článek, ale na dovolenou bych do těchto míst asi, vlastně určitě, nejela. O to více je Tvůj článek pro mne zajímavější. Mrkla jsem i na internet a dozvěděla se podrobnosti o tomto konfliktu. Svět opravdu není jednoduchý..obzvláště v této oblasti. A budu se snažit nastudovat a pochopit, co se vlastně zde dělo a stále děje..snad potom budu mít více jasno. Přiznám se, že nyní docela tápu a mám jen všeobecné informace. Děkuji !
Hana Rypáčková
10.8.2016 07:58
Jen jsem o nich četla a představovala si, pár reportáží viděla a tak moc díky Jarmilo. Příroda je tam krásná, opravdu. A nějaké zachovalé arabské vesnice?
Zdenka Jírová
10.8.2016 00:09
Je zajímavé, dozvědět se o Golandských výšinách i něco pozitivního. V médiích je to jen válečná zóna.
Vladka Steinová
9.8.2016 17:02
Golany, šestidenní válka, Zákon o Golanských výšinách, etc..... to vše slýcháváme v medích. Přiblížit tímto inteligentním způsobem tak tajemnou a vzdálenou oblast, se skvělě podařilo Tobě. Za sebe děkuji. Mázl Tóv.
Jitka Chodorová
9.8.2016 16:02
Jarmilko, opravdu se s tebou dobře cestuje, díky za to, příblížíš nám místa, kam se lidé jako já, jen těžko dostanou. Krásné vyprávění a také fotečky. Autoři jako jsi ty, tento portál velmi obohatí. Díky
Věra Lišková
9.8.2016 15:23
Příjemně se cestuje s dobře informovaným průvodcem, paní Jarmilkou, i když jen na internetu z domova. Fotky jsou také zajímavé, díky.
Zuzana Pivcová
9.8.2016 14:05
Pro mě byly Golanské výšiny jen válečnou zónou, tak, jak nám je představovaly sdělovací prostředky. Jsem ráda, že ani tam se nezastavil život a hlavně příroda si jde dál svou cestou. Díky za nové informace!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci