Konopická zábava v Radomyšli
26. 8. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Hyndrák
23.10.2016 14:43
U nás ve Lhenicích u Netolic, kde motorem celé obce byl tehdy Svaz žen, se pořádaly také kolem let 1955 Konopické. Nádhera, celá městys byla nohama vzhůru. Rád na to vzpomínám.
Alena Várošová
29.8.2016 19:22
Hani,mně se líbí vždy tvoje zajímavé videa a články o národních zvycích a krojích na ty se ráda vždy podívám.
Alena Tollarová
28.8.2016 21:03
Hanko, já jsem si s tím konopím více méně dělala legraci a koukám, že to tak opravdu je. Tak jo, bezva!
Zuzana Pivcová
28.8.2016 18:18
Připomněla jsem si svou návštěvu u týnských baráčníků. Ani se mi nechce věřit, že to jsou už dva roky. Já jsem tam byla jen jako velkoměstský návštěvník, zatímco Ty jsi s takovým prostředím víc spjatá.
Libor Farský
28.8.2016 14:24
Haničko, je to krásné a nejvíc se mi líbí, že se zapojují i mladí lidé. Jen by mne zajímalo, jak všichni aktivně vystupující v létě vyšetří společný volný čas k nacvičování písní atd.
Hana Rypáčková
27.8.2016 16:38
Bohužel ne, to bych byla šťastná, že ho mám blízko. Jako chlapec tam měl kamarády a jezdil na hasičské tábory,hráli divadlo, fotbal, stále se tam rád vrací, neboť to tam "žije". Vím, že vás to tam váže..
Dagmar Králová
27.8.2016 10:24
Hezká reportáž s fotografiemi střídanými s videem. V Radomyšli to velmi dobře známe a často tam jezdíme nakupovat chybějící potraviny ze sousedství :-) Na kostele tam často klapou zobákem čápi. Kdysi jste psala, že váš syn tam slouží jako požárník, nebo se mýlím ? V Radomyšli je i pěkné koupaliště - nebo jezdíme v létě plavat na Řepické rybníky.
Marie Novotná
27.8.2016 07:54
Jako bych tam byla.Moc hezky zdokumentované.Je dobře,že tradice zůstávají,nebo obnovují.Díky.*****
Hana Rypáčková
26.8.2016 18:53
Vůbec jsem nepostřehla, že Konopická reportáž byla zařazena .A koukám, že se na ni nikdo ještě nepodíval. Tak aspoň Aleně T. Je to zábava ke sklizni technického konopí a přitom se hraje hra o ženitbě. Zřejmě se ženilo a vdávalo až po žních. Dnes už začal Dudácký festival průvodem městem a zrovna začíná v panské zahradě kasací. Dnes už dudy zněly všudy-
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci