FOTO: autorka
Dlouhozobka aneb český kolibřík
19. 9. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Votíková
24.9.2016 10:34
Pokud se pohybuje hodně rychle, tak jsem ji dnes u nás viděla. Běžela jsem pro foťák a jak to uviděla, frrr a byla pryč.
Marie Novotná
20.9.2016 13:26
Moc hezký a poučný článek i fota.U nás lítala na muškáty ale několik let už tu nebyla.
Zdenka Jírová
19.9.2016 23:44
Děkuji za reportážo tak zvláštním tvoru. Už jsem ji také viděla na svém balkoně, ale nevěděla jsem , co to je.Děkuji za poučení, příští rok budu číhat s foťákem v ruce.
Alena Vávrová
19.9.2016 21:07
Dlouhozobku už také znám a když se ukáže, tak ji fotím. Patří mezi lišajovité, to jsou spíš noční motýli, ale ona létá i za plného slunce, i se soumrakem a v noci. Mám ji ve své galerii MAKRO.
Hana Rypáčková
19.9.2016 18:56
To si splete skoro každý...Když zavítá k nám na zahradu, raduji se.Ale vyfotit ji tak pěkně se mi nikdy nepodařilo...
Marie Magdalena Klosová
19.9.2016 17:18
Byla jsem z té potvůrky u vytržení před 15 lety v jižní Francii.Tam mi řekli,že nejde o kolibříka,jak jsem se mylně domnívala.Až pak jednou,snad s oteplením,zavítala dlouhozobka i k nám do Beskyd.Od té doby na ni číhám na různých místech a vždy mi udělá radost.Díky za foto,to se podaří málokdy.:) mm
Irena Drob
19.9.2016 17:01
Dlouhozobku jsem viděla poprvé a naposledy na balkoně před 3 lety. Podařilo se mi vyfotit i s tím dlouhým sosákem - fotku jsem vložila do své galerie
Jana Slavíková
19.9.2016 16:38
Děkuji za článek, už vím, jak se ta potvůrka jmenuje. Vídám ji nad svými petúniemi na balkoně, v srpnu si ji všiml vnuk v Chorvatsku a vykřikl: Hele babi, kolibřík! a já mu neuměla říct, co to je.
Jana Šenbergerová
19.9.2016 15:38
Úplně stejné pocity jsem zažila před mnoha lety v Malé Morávce nad truhlíkem s muškáty v horském hotelu Neptun. Fotoaparát jsem neměla a nikdo netušil, o jakého kolibříka jde. Nakonec jsem zjistila, že tento teplomilný motýl k nám zalétá z jihu a to prý docela často. Od té doby jsem ho díky teplým létům každoročně vídala v různých místech republiky. Letos jsem ho vyhlížela marně, takže moc děkuji, že ho mohu vidět aspoň na vašich fotkách.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci