Ilustrační foto: pinterest.com
Tréninky paměti aneb Procvičme si mozek
19. 9. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Komínová
21.9.2016 09:11
Paní Ivo, pokud si myslíte, že to nepotřebujete, pak je s vaší pamětí asi všechno vpořádku. Kurzy navštěvují lidé, kteří si začínají uvědomovat občasné výpadky paměti a hledají způsob, jak tomu zabránit. Jde o to, že si lidé uvědomí, že tyto metody existují a jsou účinné.
Jiří Libánský
20.9.2016 14:42
Pohybem hmoty v prostoru vzniká čas. Když se snažím najít jednoduchou a přitom výstižnou teorii, která by tento jev popisovala z kvantitativního hlediska, tak jsem potom rád, že můžu chvíli na nic nemyslet, tupě zírat do ohně a poslouchat jeho praskání nebo cvrdlikání ptáků. Nedovedu si představit, že bych místo toho řešil, jaké číslo bude následovat v nějaké algoritmické číselné řadě. Jistě je to individuální. Prostě můj mozek není tak výkonný. Když dluho pracuje na nějakých náročných problémech, začíná selhávat a začne produkovat nesmysly. Proto zaměstnávat ho ještě planými úkoly a udržovat ho stále v plném výkonu mi připadá neúčelné a kontraproduktivní.
Libor Farský
20.9.2016 11:48
Škoda, že jsem si to musel vyzkoušet sám, bez společnosti. A zas tak nesmyslné mi to nepřipadá. Na podobném principu je postavena i řada testů IQ, tedy na logickém myšlení, byť jsou úlohy složitější. Ale o to víc zábavnější.
Eva Komínová
20.9.2016 07:35
Pane Jiří, s tím nesouhlasím. Když něco netrénujeme, tak to ochabne a zleniví. A to platí nejen o mozku.
Zdenka Jírová
20.9.2016 00:03
Na co si šetřit mozek? V hrobě se bude šetřit dostatečně.Mozek je orgán jako každý jiný, který, když není používán a procvičován, zakrňuje. Už Jan Neruda ve své básni píše :" kdo chvíli stál, už stojí opodál".Tím samozřejmě mluvil o myšlení člověka.
Zdenka Jírová
19.9.2016 23:58
U nás žádný podobný kurz pro seniora neprobíhá, ale já dostala od dětí knihu Procvičte si mozek aneb Jak si v každém věku udržet čilou paměť Je to velká kniha, snad ji do snrti zvládnu celou. Jinak mohu doporučit nejrůznější znalostní nebo inteligenční testy i s výpočtem Vašeho IQ na intrnetu, stačí do hledáčku zadat testy a objeví se Vám celý seznam všeho možného k výběru.
Jiří Libánský
19.9.2016 21:53
Člověk by si měl mozek šetřit a ne si ho zbytečně opotřebovávat řešením nesmyslných úkolů. :-)
Hana Rypáčková
19.9.2016 18:54
Dobrá činnost.Dostávám i mailem a ráda luštím.To jde, ale vzpomenout si, kde mám auto, když parkuji různě.....
Jitka Valachovičová
19.9.2016 15:16
Moc pěkně napsáno, já začnu chodit na lekce procvičování paměti - 11.října poprvé, těším se na to, jinak taky luštím a všemožně zaměstnávám mozek.*****
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci