Ilustrační foto: pixabay.com
Jak se to píše o seniorech? Aneb co nás štve v novinách
5. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
7.11.2016 12:27
Když se zamyslím nad prvním odstavcem článku, tak v tom nevidím žádnou diskriminaci, ale spíš povzdechnutí nad tím, že sedmdesátiletý člověk se tak snadno mladému gaunerovi - zloději neubrání, ani mu neuteče.
Květoslava HOUDKOVÁ
7.11.2016 09:53
Sni - buduj - miluj - měj naději a nedovol, aby ti říkali starče - stařenko ! (Je to zřejmě citát, ale sem se docela hodí).
Květoslava HOUDKOVÁ
7.11.2016 09:27
Pane Čepelko - v modrém poli pod článkem je jasně napsáno, že byl vybrán z archivu "í"čka - je tedy zbytečné kritizovat datum z r.2012. Co je platné, že senioři jsou velkou skupinou obyvatel, když pro mladší generace zůstávají tak akorát "na odstřel"!
Hana Rypáčková
7.11.2016 09:13
Tím oslovením se vůbec netrápím, je mi to jedno. Jsem seniorka, důchodkyně , rentiérka a babička. Hlavně, že jsem mobilní a samostatná v rozhodování.
Oldřich Čepelka
6.11.2016 21:29
Mě zaujalo, že je tu článek s původním datem 8. 8. 2012. Byl recyklován? Není dost nových příspěvků, které čekají na uveřejnění? Ale netvrdím tím, že nejde o důležité téma. Jde.
Hana Novotná
6.11.2016 13:40
Také se ráda vyjádřím. Bohužel se s tím, co je v článku napsáno setkáváme denně. Nikdo nevnímá, že tvoříme velkou skupinu obyvatel. Jsme pro ty druhé neproduktivní a tudíž zbyteční. Jen si mladí neuvědomují, jak spoléhají na služby starších v rodině. Jak vnímají, když jim rodiče nehodlají stále hlídat děti, nepřispívají jim na různé i zbytečné výdaje? Považují to za samozřejmost Jak se necítit zbyteční, když nám to všude připomínají. Jen na funkce ministrů apod. věk roli nehraje. Často se setkávám s tím, že se lidé diví, že JEŠTĚ řídím auto, a o všechno se zajímám. Nebo jsem považována za něco výjimečného i v jedné organizaci pro kterou pracuji. Z toho vyplývá, jak se počítá s tím, že jsme vlastně už k ničemu! Není pak divné, že se někteří senioři i tak cítí a nedbají už na sebe.
Ladislav Vesecký
6.11.2016 13:11
Já se vrátím k poslední rozvynuté větě článu. Je škoda že se důchodci hlasitěji nehlásí o svá práva.
Zdenka Jírová
5.11.2016 23:58
Je to výstižně napsáno. Právě tak mě rozčiluje, když jsou zobrazováni staří lidé jako potrhlé babky s šátkem na hlavě nebo umolousaní dědci. Copak tito "autoři" rádoby veselých obrázků nevidí na ulici staré lidi, jak chodí módně oblečení, ženy s vlasy od kadeřníka, upravenými nehty? Připadá mi to, že přetiskují obrázky z Dikobrazu z 50. let.
Soňa Prachfeldová
5.11.2016 20:12
Ano senioři jsou prostě zticha a nechávají se urážet. Nedávno jsem četla v nějakém časopise - že Jan ˇČenský moderoval i v trapném pořadu Senior roku. Co je to za sprostotu, takhle urážet ? Stáří, pokud se nejedná o miliardáře se vnímá jako něco ubohého, zbytečného . Mědia v případě slavných nepíší - seniorka Vondráčková, Zagorová, či senior Gott a p., proč u obyčejných lidí ? Ano je to znevažování kategorie normální stárnoucí složky a je to diskriminace a ponižování lidí. Co s tím uděláme ?
Zuzana Pivcová
5.11.2016 18:41
Kdysi jsem se k tomu vyslovila v jednom ze svých prvních příspěvků - Studentko, vy nevíte, co je stáří? Máte to za pět. :-)))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci