
Ilustrační foto: pixabay.com
Obalovaný játrový sýr
22. 10. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
24.10.2016 10:09
Když ještě játrová paštika-"cihla"ve staniolu bývala dobrá, mám recept na "paštikovou topinku" - pokusím se popsat, bohužel ofotit neumím: Rozkverláme 1 vejce - z krajíce chleba (tvar veka) vykrojíme střídku (cca 1 cm ponecháme u kůrky), otočíme (jako list knihy) a namažeme paštikou. Kůrku dáme na pánvičku smažit - do vnitř.otvoru nalijeme 1/2 vejce a hned při tuhnutí do něj zpět "připlácneme"=paštikovou stranou tu střídku -osmažíme. Pak topinku otočíme, dosmažíme celou. To 1 vejce tedy postačí na 2 topinky - syté i pro "hladového" chlapa nebo děti (moje si to smažily samy). Tak vyzkoušejte - snad "návod" postačí.
Milena Mejsnarová
24.10.2016 08:15
Vtipné a trefné, ale protože je to ze života a skutečné, tak je to hodně smutné.....
Jarmila Komberec Jakubcová
24.10.2016 08:04
nostalgické vzpomínání na časy minulé...v dobách našeho mládí bylo vše snad lepší
Květoslava HOUDKOVÁ
23.10.2016 07:36
Libuško Křap. zaregistruj se na: www.dTest.cz - budeš ZDARMA dostávat různé užitečné informace, vč. testů potravin - to budeš koukat, jaké svinstvo laboratoře prokáží !
Libuše Křapová
23.10.2016 00:05
Rýmujete mi z duše.Nedávno jsem si ho po delší době taky koupila - ten ve stříbrném staniolu. Býval to ten nejlepší. Dala jsem si první kousek na chleba - nechutnalo mi to. Když už jsem ho koupila, přece ho nevyhodím. Udělám si z něho teplou pomazánku. To se osmahne cibulka, hodí na to játrový sýr, počká se, až rozteče a malinko zhnědne, přihodí se vajíčko a je to - totiž bývalo - mňam mňam. Udělala jsem, jak jsem napsala. Na cibulku jsem dala játrový sýr, a míchám, a míchám, sýr nic. On vám zůstal pořád v tom cihličkovém stavu, jak jsem ho tam dala. Pochutnal si pes, ten ještě tři dny vybíhal, když klapli dveře, jestli mu zase nesu tu dobrotu. A já si vzpomínala, jak jsem v TV viděla test na zmrzliny. Známý a tak kdysi oblíbený Polárkový dort ani po několika hodinách v teple neroztál, pořád byl ve zmrzlém stavu. Kdoví, s čím to teď všechno míchají, a co všechno jíme.
Zdenka Jírová
22.10.2016 23:36
Naprosto souhlasím, také ho občas zkusím, ale spokojená nejsem. Vždy se ptám, jestli výrobce někdy jedl ten správný, aby věděl, jakou má mít chuť.
Zuzana Pivcová
22.10.2016 20:34
Dnes se to nazývá játrový sýr, ale myslím, že to bývala játrová paštika. Ta mi moc chutnala a ještě nedávno jsem jí dokázala sníst 10 dkg i s tím špekovým okrajem. Překonal by mě jen Baloun ze Švejka. :-) Už jsem si, Zdeňku, myslela, že sem dáváte do soutěže svůj recept!!
Jitka Valachovičová
22.10.2016 20:00
Pěkně zveršováno, i když je to smutné. Já si raději občas vyrobím=ukuchtím domácí paštiku....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci