FOTO: autor
O věcech a lidech
7. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
8.11.2016 06:12
Pamatuji, když se říkalo: "Chceš-li poznat, co je dřina, kup si kolo Ukrajina, chceš-li poznat, co je klid, kup si kolo Favorit." Ukrajinu jsem měla, nezamčenou jsem ji zapomněla u obchodu, ale zůstala tam až do večera - tato kola se nekradla! Zástup takových hubených soch (ale bez kol) = je to nějaká symbolika - stojí v Praze-na Újezdě směrem k Petřínu (v šeru z nich jde strach).
Lidmila Nejedlá
7.11.2016 17:47
Měli jsme s bratrem jedno kolo - pánské dohromady. Jezdila jsem také pod štanglí jako Jana. O prázdninách u tety jsem jezdila na jejím kole - dámském. Byla to nádhera, teta mi ho půjčovala vždy za nějakou pomoc v domácnosti, za trávu králíkům, otrhaný rybíz...dělala jsem na něm akrobacii a předváděla se dětem. Nedopadlo to dobře, spadla jsem z mostku do potoka a rozrazila si obočí, Dodnes mám křivé.
Eva Komínová
7.11.2016 15:22
Oprava! Chtěla jsem dát 5 hvězdček, ale na tabletu mi ujela ruka, takže jich tam je méně a opravit to neumím, nebo to nějak jde?
Oldřich Čepelka
7.11.2016 15:04
Ano, fotil jsem to letos v Salcburku. Viz moje "Zpráva z alpské roviny".
Eva Komínová
7.11.2016 14:50
Ach, ty staré věci! Mám jich plnou půdu, jsou už vlastně k ničemu, ale ke každé se váže vzpomínka. Je v nich zakódovaná minulost našich životů. Někdy se tím haraburdím probírám a dávám si zpátky ten film.
Libor Farský
7.11.2016 13:11
Zajímavé je, že mám podobné zážitky již od malička. Velmi jsem toužil po šlapacím autíčku - ale opravdovém, kapotovaném. Na něj maminka, samoživitelka, ovšem neměla. Tak jsem dostal tříkolku, ale s volantem místo řídítek... Totéž s kolem. Také jsem toužil po favoritovi s přehazovačkou a dostal jen těžké polobalonové bez přehazovačky. (Chceš-li poznat, co je dřina, kup si kolo Ukrajina), asi z bazaru. Má to ovšem dnes výhodu. Nestýská se mi po nich.
Zuzana Pivcová
7.11.2016 12:48
Je pravda, že jsem se v mládí za některé věci také trochu styděla, hlavně za přešité oblečení, třeba paleto ze zimníku po dědovi (!), ale pak přišlo do módy retro a najednou jsem koncem 70. let měla několikery předválečné šaty naší maminky s vycpávkami a kolovou sukní a byla jsem frajerka. Dnes vnímám staré věci s něžnou úctou, vím, po kom jsou, a lituji, že jich řada zmizela právě tak jako jejich nositelé či vlastníci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci