Ilustrační foto: pixabay.com
Generační pohled na svět!
14. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
18.11.2016 09:37
Ano, otevřít oči musíme, ale stejně a v každé době uvidíme něco, co se nám nelíbí. Lidé, ani staří, ani mladí se nikdy nechovají stejně. Mají prostě jiné povahy a různé cítění ohledů k jiným. Te obrázek je ale velmi vtipný.
Soňa Prachfeldová
15.11.2016 16:48
Je prostě jiná doba, dravější, nebezpečnější a jsou v ní jedinci, kterých se společnost bojí. Na vesnici mají lidé k sobě blíž, není to anonymní svět jako ve velkém městě. Znám mnoho příjemných mladých lidí i i dost nerudných starých a ti dokáží jít pěkně na nervy. Tak ať tací nejsme !
Jarmila Komberec Jakubcová
15.11.2016 10:48
Generační problém byly, jsou a budou. Na tom nic nezměníme. Každá generace má na svět svůj úhel pohledu. My dříve narození máme zkušenosti, ti mladší zase jsou odvážnější a dravější. I naše generace má své "mouchy". Nedávno jsou viděla boj starších občanů v supermarketu o zlevněný cukr. A fakt to nebyl moc vábný pohled.
Alena Tollarová
15.11.2016 08:33
A ještě z jiného soudku. Moje nejmladší generace (5 let) vyprávěla svojí mamince (mládí), jak babička volala na nějakého pána (naše generace), že tam něco zapomněl - psí hromádku. A že ten pán křičel, že babičku nakope ...
Alena Tollarová
15.11.2016 08:29
Nevím, jestli to sem zrovna patří, ale mou mysl momentálně zaměstnává skon 92letého válečného hrdiny Karla Šeráka. Ten při návratu z oslavy Dne armády na Vítkově zakopl v metru na eskalátoru, upadl a po několika dnech zemřel. A to měl být 11. listopadu ke Dni válečných veteránů povýšen na brigádního generála. Zřejmě ještě nikdo neuvažoval o tom, že by bylo vhodné poctu těmto starým hrdinům, žijícím na vesnici, rozšířit i o jejich dopravu na místo slavnostní akce a zpět.
Danuše Onderková
14.11.2016 18:27
A ještě maličkost, při mém cestování mám štěstí na slušné lidi, kteří se mi nabídnou pomoct s kufrem do i z vlaku nebo po schodech. Je to vždy milé i když to neberu jako samozřejmost.
Danuše Onderková
14.11.2016 18:24
Je to opravdu výchovou v rodině a musím říct, že ač žijí celý život ve městě, tak i zde jsem byla moc krát mile překvapena. Potřebovala jsem jet autobusem a přesto, že jsem utíkala co se dalo, v mém věku už to moc nejde, myslela jsem, že autobus nestihnu, protože řidič mne ve zpětném zrcátku nemusí vidět. Ale stalo se něco, co mne překvapilo. Lidé nastoupili a mezi dveřmi zůstal stát mladý asi 18letý Rom. jednou nohou na chodníku a druhou na schůdku rukou se držel dveří, takže řidič nemohl zavřít dveře. Když jsem doběhla, sundal nohu se schodu usmál se a řekl: "Prosím". Udýchaná jsem poděkovala a nastoupila a mladý Rom až za mnou. Postoupil dále do vozu a posadil se na volné místo. Mohu vám říct, že při pohledu na něj jsem si řekla, že potkat ho večer tak položím peněženku a uteču. a podobných příhod mám více, ale i těch opačných. Takže slušnost může být i ve městech. Záleží jaké máte štěstí.
Eva Balúchová
14.11.2016 17:26
Často jezdím do Brna a musím říct,že mám pocit,že se situace velmi zlepšila.Jsou určitě vyjímky jak píše pan Bořek.A hlavně pokud je mládež "ve smečce" tak je silná.Za mého mládí se nestalo,že by někdo v šalině uvolnil místo,dokonce jsem ve vysokém stupni těhotenství jediná stála a nikoho ani nenapadlo mě pustit sednout.Všichni koukali z okna nebo dělali,že spí.Teď,když nastoupí starší osoba,mladí okamžitě uvolní místo,dokonce i mě :-).A ještě přidám jeden zážitek z dneška.Bydlím na malém městě,většinou se známe.Odvážela jsem do kontejneru kolečko s listím a opodál stála parta hochů co mají vlasy chvilku zelené,chvilku červené,momentálně černé.Jeden přiskočil,chytil kolečko a listí do kontejneru vysypal.Tak samozřejmě,že jsem sotva stačila poděkovat.Nechtěla bych to zakřiknout,ale neviděla bych to tak černě.
Hana Rypáčková
14.11.2016 15:48
Ve městě lidé a hlavně děti zas každého nezdraví, ale na vsích /jsme tam třeba jen týden/ nás všichni zdraví a my také každého zdravíme. Je to milé. Nejvíc nervozity cítím u pokladny v prodejně, to mladší generace spěchání.....Zdržujeme je. Ale nemám nějaký pocit mezigenerační nenávisti a dokonce jsem se dočkala, že jsem i pouštěna sednout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci