Ilustrační foto: wikiwand.com
Milujeme českou kuchyni. Ale co to je?
17. 12. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
18.12.2016 08:45
Ze všech světových kuchyní mám asi nejraději tu thajskou či vietnamskou. Jejich polévky či úprava zeleniny je skvělá. Bohužel doma už bych to nezvládla uvařit, protože k tomu chybí ingredience. Ale také mám ráda třeba italské rizoto či řecké suvlaky.V Izraeli také výborně vaří ale nejhorší kuchyň je bezkonkurečně na Kubě.Doma vařím hlavně jídla zeleninová, vyhýbám se knedlíkům či hutným a smetanovým omáčkám. Oblíbila jsem si grilovaný lilek s parmezánem či různé saláty. Letos na Vánoce poruším stravovací návyky a dám si smažený řízek z kapra a salát.Přítele jsem naučila jíst zeleninu i když se z počátku moc bránil.
Jana Šenbergerová
17.12.2016 17:28
Doma vařím, co nám chutná, jinde to, co mi dají bez ohledu na to, o jakou kuchyni se jedná. Snažím se vařit zdravě, ale stejně si myslím, že nejzdravější je nevařit, jenomže tomu nikdo nechce rozumět. Ke všemu dávám syrovou zeleninu a nezahušťuji moukou, bramborami, ani žádnými solamyly nebo maizenami. Podobné zahušťování je podle mě pro českou kuchyni typické. Zahustíme, aby to bylo vydatné. :-)
Naděžda Špásová
17.12.2016 16:50
Jsem patriot a na naší kuchyni nedám dopustit. Knedlo, vepřo, zelo a doma udělaná svíčková, to nemá chybu.
petr stejskal
17.12.2016 16:33
já ty cizí pokusy nemusím. já bych měl docela obyvy z toho, co budu jíst při delším pobytu v cizně. Ano, možná nejsou ta jídla česká původem, ale v naší kuchyni naprosto zdomácněla. A tak mnohá stejná jídla v Čechách známe pod různými názvy. Na př. my jsme v dětství říkali Kramflek tomu, co jinde se nazívá bramborák, Ale i ten má v různých krajích různé názvy. Je český nebo ne? Vždyť ani ta nejběžnější jídla vaří každá kuchařka či kuchař jinak. česká klasika je vánoční bramborový salát. Ale i ten se v každé domácnosti dělá jinak. A rozdíly bývají obrovské. Takže je salát český_ Ale který?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA