Ilustrační foto: pixabay.com
Vánoce a bačkůrky
26. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Štolbová
27.11.2016 08:41
Ahoj Jarmilko, zdravím . I když tuhle vzpomínku znám pár let, stejně mě dojala, jako poprvé. Věřím, že tvá múza je už připravená někde v koutku a těší se, až si s ní budeš povídat. *****
Jarmila Peerová
26.11.2016 22:00
Srdečně Vám děvčata děkuji za milé hodnocení mé vánoční vzpomínky i když pravda již staršího data.Velké díky za pozdravy,věnovala jsem se jiným " aktivitám ",tak psaní a básničky šly stranou,ale možná,že k Ježíšku dostanu novou múzu a pak jsem tady zase.Ať se Vám všem daří......
Zuzana Pivcová
26.11.2016 19:23
Na vánoce doma, když jsme ještě byli všichni, si také ráda vzpomenu. Podobně, jako u Tebe s bačkůrkami, to bylo u mě s panenkou, kterou sestra už měla, zatímco já jako mladší ještě ne. Hrozně jsem po ní toužila a věřila, že mi ji Ježíšek přinese. Dárky už byly rozbaleny, ale panenka nikde. I když jsem byla hodná a nijak neprotestovala, bylo mi do pláče. A pak maminka ukázala něka, za stromek a povídá: A co je to tohle? Byla tam a moje radost neznala mezí. Alespoň na dálku díky, Jarmilko. P. S. Jani, ale komentář Jarmilky je také z roku 2012. Ale věřím, že se tu pisatelka mihne.
Jitka Havlová
26.11.2016 19:22
To je moc hezká vzpomínka. U nás jsou dlouholetým vánočním hitem ponožky, sami si je během roku skoro nekupujeme a těšíme se na ty od ježíška.Nejdůležitější na svátcích je, že jsme všichni spolu a nepohádáme se, takhle to přeju všem.
Hana Rypáčková
26.11.2016 19:19
Hezké vzpomínání, snad se sem Jarmila vrátí. Také jsme dostávaly se sestrou bačkory a punčocháče. Jednou jsem si je dala na hlavu a hrála si, že mám dlouhé copy...Ale vždy byly pod stromečkem knížky...I třeba jeden chudý rok z antikvariátu...Stejně byla veliká radost.
Maminka mi tu sponku odpárala a udělala mi dírky a tkaničky...Tlačila mě do nártu.
Danuše Onderková
26.11.2016 14:56
Pěkné vzpomínání, nabyla jsem s bratry výjimkou, i my jsme dostávaly bačkůrky na přezku, ale já u nich zůstala dost dlouho. Ale také jsem se dočkala. :)
Jarmila Komberec Jakubcová
26.11.2016 14:40
hezké nostalgické vzpomínání na dobu minulou. Já jsem před chvilkou zažila zajímavou příhodu: na vánočních plzeňských trzích jsem nechtěně vyslechla dvojici manželů jak řešili zda koupit babičkám a tetám bačkory pod stromeček. Přiznám se, že kdybych já dostala pod stromeček bačkory asi do příštího roku s nimi dětmi nepromluvím.
Jana Šenbergerová
26.11.2016 13:07
Jem ráda, že se tu objevil článek Jarmily Peerové, i když mě trochu zklamalo, že jen z archivu. O to víc mě těší, že tu vidím její komentář a tímto ji zdravím.
Jarmila Peerová
13.8.2012 13:23
Díky Růženko za Vaši vzpomínku.Je to dnes úsměvné,že jsme jako " slečny " řešily stejný problém.
Nízké bačkůrky od Ježíška.Do dětství se vracím moc ráda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci