ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org
Hrátky s češtinou – odlehčující příklady
5. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Bartošová
6.1.2017 12:35
Tenhle nápad mne potěšil. Kdysi jsme se také bavili výkladem slov založeným na humorném pojetí, měla jsem jich dlouhý seznam. Nevím, kam se ztratil, vzpomínám jen na několik položek : asymetrický = asi metr dlouhý, početnice = vdova po četníkovi, Havana = údiv nad vybavením koupelny, stenograf = záznam vzdechů, stožár = dva padesátižáry, Rokfór = vtip roku, flašinet = ruský povzdech nad nedostatkem alkoholu. Pamatuji si i další, ale jsou spíše nepublikovatelné :-) Já vymyslela jen skicák = vodní lyže.
Zuzana Pivcová
6.1.2017 07:36
Nevíš, co je korupce? To uklouzneš na slupce, a pád s křídly motýla skončí ranou do týla. Hlave se ti otřese, tělo tě už nenese. Když doktora podmázneš, snáze z toho vyvázneš. Tak si připrav ňákou stovku a pak hurá na Bulovku. Snad nepřijdeš o hlavu. Přeji pěknou zábavu. Libore a ostatní.
Oldřich Čepelka
5.1.2017 20:13
Známé jsou hrátky s čárkou - třeba:
Tvoje stará pila leží ve sklepě. - Tvoje stará pila, leží ve sklepě.
Nebo sekretářka:
Co zas chcete, pane řediteli? - Co, zas chcete, pane řediteli?
A pak ty spousty vět, co se čtou odpředu i odzadu, jako: Fešná paní volá: Má málo vína pan šéf?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci