Ilustrační foto: pixabay.com
Valentinský svátek - slavit, či neslavit?
12. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
14.1.2017 10:56
Přiznejme si, že jakýkoliv svátek se dá zkomerciovat. Právě proběhlé Vánoce se Silvestrem, nadcházející Valentýn. A korunu tomu nasadil minulý režim s MDŽ, Dožínkami nebo Dnem horníků. Pokud se ale budeme umět vžít do role obchodníků, taky využijeme kdeco k odbytu. Naštěstí máme právo volby oslavit si svátek takový, který uznáváme, a ostatní přejít bez povšimnutí.
Růžena Marková
14.1.2017 09:43
Je mi v podstatě jedno, jestli někdo slaví sv. Valentýna. Je mi spíš smutno, že se chytáme cizích zvyků a na naše České zapomínáme. V Českých zemích byl odjakživa patronem zamilovaných sv. Antonín.
Zdenka Jírová
14.1.2017 00:45
Mně se víc líbí Prvomájové líbání pod rozkvetlou třešní než svátek s komerčním podtextem. Nevadí mi ale, že si jej mladí osvojili a prokazují si navzájem, že na sebe myslí. A tu pusu si mohou dát i na 1. máje.
Jarmila Komberec Jakubcová
13.1.2017 08:29
Děkuji všem za názory, ani já jsem dříve nebyla tímto importovaným svátkem nadšena, ale dnes to beru jak jde život.
Jan Krones
12.1.2017 20:41
Jsou období v životě, kdy je každá příležitost ke slavení vítána. No, a pak jsou období, kdy je každá oslava na víceméně obtíž…
Alena Tollarová
12.1.2017 19:31
Sv. Valentýn mě nijak nebere, spíš naopak. Největšší příležitostí, jak zvýšit tržby, byl pro obchodníky a já nestačím žasnout, co všechno se dá na sv. Valentýna napasovat. Ale to se netýká jen Valentýna. A když se to někomu líbí, tak proč ne?
Jana Šenbergerová
12.1.2017 19:27
Je dobře, že to není nic povinného a každý může dát přednost tomu, co je mu milejší. Pro mě je každý den prožitý s milovaným a milujícím partnerem svátkem. Drobné radosti si dopřáváme vzájemně po celý rok, tak proč ne i na Valentýna i na Prvního máje?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci