FOTO: autorka
Únorové povídání
16. 2. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
18.2.2017 10:39
Paní Alenko, moc děkuji za Vaše přání mému bratrovi - zdraví a pohoda je v životě určitě to nejdůležitější a to v každém věku...
Alena Tollarová
18.2.2017 08:51
Paní Marie, přeji Vašemu bratrovi hodně zdraví a pohody do dalších let.
Soňa Prachfeldová
17.2.2017 18:18
Moc se mi Vaše povídání líbí, čiší z něho krásné vzpomímnky na dobu nikoliv lehkou, ale přesto pěknou, připadá mi , že lidé měli k sobě blíž, více si rozumněli a dokázali si pomoct. naši potomci už tak idylické vzpomínky na dobu předešlé generace mít nebudou. Jsme samý spěch , práce a technika a lidé už k sobě mají mnohem dál. Kdysi ten chudý život na vymoženosti doby,. byl vlastně bohatší. A výzkumy - lidé se tím dodnes až tak nezabývají. Čekají obyčejně, že to za ně udělá jiný a pak se diví, cože se to za jejich humny děje. A když se protestuje, přesto příslušné úřady vydají rozhodnutí ke stavbě, bez ohledu na lidi a krajinu.
Marie Ženatová
17.2.2017 07:33
Milá Zuzanko, děkuji moc za Váš názor...
To víte - starostové obcí s budováním souhlasili, protože by obdrželi nějaké finance, ale většina obyvatel obcí pochopitelně ne. Ovšem slyšela jsem i od několika starousedlíků, kteří pracovali někde poblíž v uranových dolech a už byli v důchodu, že tam občas do těch prostor musí zajít a tam načerpají pro sebe na delší dobu přímo "vzduchovou drogu k dalšímu životu..." V jednom z minulých článků - Sněhové vzpomínky jsem psala také o kruté zimě v padesátých letech, ale to bylo o tom, jak jsme s tatínkem dřevěným velikým pluhem s końmi prohrnovali silnici... Tuto vzpmínku na cestu v zimě sáněmi pro porodní babičku jsem napsala proto, že můj tehdy narozený bratr se v těchto dnech dožil 65 let. Víte možná by se mnohým zdálo jak jsem se měla v dětství dobře, byla jsem nejstarší dítě na hospodářství s 18 ha půdy, takže jsem okusila velikou dřinu od nejútlejšího dětství a i když si mne rodiče často ze školy nechávali na polní práce doma, tak jsem ve škole patřila mezi nejlepší, ovšem po dokončení základní docházky jsem se za "trest - že jsme měli mnoho polí, které přešly do JZD" dostala jen na zemědělskou učńovskou školu a ne na svoji vysněnou...
Zuzana Pivcová
16.2.2017 19:33
Postoj obyvatel k úložišti jaderného odpadu? To je tedy dílo. Jakpak asi lidé odpovídali? Trochu mi to připomíná výstavbu jaderné elektrárny Temelín v bezprostřední blízkosti mého někdejšího bydliště. Jenže to bylo ještě za bývalého režimu a tam si nikdo moc nedovolil mluvit proti. No, a nakonec si lidé zvykli, zůstali v tom kraji a jsou spokojeni. A kupodivu se tam mají také dobře, výstavba, komunikace, zásobování, vše díky elektrárně hodně pokročilo. Moc se mi líbí ale ta vzpomínka na dětství, jako už v nějakém předchozím článku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci