Neslavná houslistka
15. 8. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
19.11.2019 20:02
Jak jste na tom, Zuzko, s houslemi dnes? troufla byste si ještě zahrát? Moc pěkné vzpomínání.
Hana Rypáčková
14.2.2015 09:08
Moje vnučka Magdalena=Majda začínala na housle taky pěkně..V první třídě přišla z hudebky /flétnička/ ,že by chtěla hrát na housle.Moje dcera jí řekla:"Jen přes mou mrtvolu".Pan ředitel jí podporoval a půjčil housličky -jedny malé, větší a když už celé-dostala dobré housle svoje.Je jí patnáct a hraje na koncertech, strašně jí to baví,ale studovat to nechce, chce mít hru jako koníčka.Hraje i ve folklorním souboru a je to její velké potěšení.Vím, že když se chce, všechno jde...
Marie Foltýnová
13.2.2015 21:16
Můj tatínek hrál na housle.Hrával v malé kapele,říkalo se šraml.Jeho bratr ,můj strýc hrál na basu.Ale nikdo z rodiny tento talent nepodědil.Ale hru na housle tak tu miluji.
Nina Šachová
18.8.2012 11:11
Já jsem taky hrála od mala na klavír, ale ne z donucení, ale protože se mi to moc líbilo. Hned jsem chtěla místo stupnic a etud hrát Lehára a krásné národní písničky. Máma mi kupovala v antikvariátu v Jindřišské staré zapomenuté sešity s nádhernými valčíky a písničkami, pak zpívala krásně u klavíru, na to nikdy nezapomenu. Po 12 letech výuky moje profesorka řekla, že už mě nemá co naučit a já začla chodit za klukama. To bylo taky bezva.
Věra Sehnalová
18.8.2012 10:22
I mně potkala ,,kariéra,, houslistky. Jednou jsem se znuděna vrzáním opřela o smyčec a on se zlomil. Já řekla rodičům že ho o mně přerazil učitel a že už tam chodit nebudu. Začala jsem s malováním a to mi zůstalo.
Růžena Antlová
16.8.2012 09:00
Mé dětství provázela hra na klarinet mého nevlastního otce který na něj hrál každou volnou chvilku střídavě se hrou na harmoniku.Na harmoniku mě naučil hrát pár lidovek a někdy jsme předváděli sousedům k poslechu písničku "do lesíčka na čekanou "otec hrál na klarinet a já na harmoniku.Můj sen byla kytara,dočkala jsem se jí až v 15 .Naučila jsem se na ní hrát jako samouk a taky mě učil akordy jeden chlapec .To bylo příjemné učení protože mě při něm jednou rukou držel kolem ramene a druhou ukazoval akordy.
Jarmila Peerová
16.8.2012 07:28
Hořkobolné vyprávění,které dojímá,ale přesto cítím,že je to laskavé vzpomínání.I já měla podobně hudební sen.Budu hrát na klavír...leč,nikdy se tak nestalo a tak sen zůstal snem....Děkuji za " počteníčko "....
Jiří Libánský
15.8.2012 13:26
Hezký, nostalgický příběh. A dobře napsaný. Co jiného bychom čekali od zkušené autorky, že?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci