Ilustrační foto: pixabay.com
Místo mého srdce: Praha
19. 3. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Münsterová
29.3.2017 14:52
Děkuji všem za krásné komentáře. Praha je prostě Praha. Nedávno jsem v Praze navštívila kostel, kde jsem byla pokřtěná. Zjistila jsem to jen ze starých fotografií a křestního listu. Zahrála si na detektiva a kostel našla. Tak nádherný pocit jsem už dlouho nezažila. Prostě trochu nostalgie neuškodí.
Eva Balúchová
25.3.2017 19:24
Já jsem Prahu začala poznávat a navštěvovat až v důchodu a jsem s ní nadšená.Za měsíc tam jedu zas.
Olga Štolbová
21.3.2017 15:27
Ahoj Libuško a všichni ostatní. Já se v Praze narodila a celý život tady žiju. A prohlašuji - v celé naší vlasti je krásně, úžasně a je štěstí, že sem patříme. Všechna ta krásná města, místa a místečka, která obdivujeme a máme rádi, jsou tady zásluhou našich předků a prapraprapředků. A my a naše děti a další potomci máme těžký úkol, opečovávat a nenechat to nikdy nikým zničit. ♥
Zdenka Jírová
20.3.2017 23:04
V jedné písni se zpívá " Praha je zlatá loď.." Praha je nádherná, s tím snad souhlasí každý Čech, protože je to srdce naší vlasti. Nenarodila jsem se v Praze, ale jezdívala jsem do ní velmi často, takže Vámi popisované cesty jsem prošla také, včetně chlebíčku v Koruně, dortíku u Myšáka, jak tvrdošíjně nazývala maminka cukrárnu, která se ale už za mých dětských let jmenovala jinak. O Praze se dají psát dlouhá povídání. Je krásná a naše.
Věra Lišková
20.3.2017 22:22
V Praze jsem se sice nenarodila, ale prožila tam hezká léta mládí. Také se tam ráda vracím a procházím známá místa. Krásně napsané vzpomínky.
Květoslava HOUDKOVÁ
20.3.2017 09:40
Narodila jsem se v Praze a žila do 22. r. - pak v S, J a Stř. Čechách - znovu návrat do Prahy (na 25 let) - dožiji ve Stř. Čechách. Teď oceňuji to vše krásné, co jsem stihla shlédnout v Praze.= památky i zábavu - za levné vstupné, bez návalů turistů, v klidu a pohodě. Vše, co popisujete v článku, znám - jen Mauzol. K.G .a Matějská pouť mne nezajímala. Do Prahy mám spoj. 30 min./zdarma, ale sil už méně - ráda mám častý oddech v ZOO.
Elena Valeriánová
20.3.2017 08:32
Paní Libuše, odpovím i za ostatní. Budete srdečně vítána na všech akcích i60.cz, nemusí to být jen pražská setkání. Píšete, že jste z Moravy. Nejbližší setkání se uskuteční zítra 21.3. v Olomouci. Najděte si v menu záložku Rubriky - Akce i60 - a tam je článek o setkání v Olomouci. Nebo se zapojte do diskuze na chatu a každý Vám rád a ochotně poradí. Ať se Vám mezi námi líbí, a to virtuálně i ve skutečnosti.
Libuše Münsterová
20.3.2017 08:20
Díky všem za krásné komentáře a mohla bych se vašich setkání také někdy zúčastnit?
Hana Rypáčková
20.3.2017 07:58
Krásně napsaný článek...Já mám kořeny napůl v Praze, narodila jsem se tam, studovala i žila , většina potomků tam žije. Málokdy tam ale nezažívám spěch a shon...Líbí se mi jaro a podzim. V zimě čvachta a v létě dusno...Ale na setkání koncem března přijedu k Prasátkům.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci