ilustrační foto: pixabay.com
Máš vocap?
3. 4. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
5.4.2019 15:56
Paní Hano, vím, že se člověk přizpůsobí všemu a těm možnostem, které právě má. Ale mít širší hřiště pro zbývající hru taky není špatné a k tomu se hodí mít nějaký pohyb, nějakou duševní činnost a nějaké přátele, sousedy či příbuzné, s nimiž (stačí s některými) si aspoň 1x denně trochu popovídáte. Ono to pomáhá zpomalovat to zatrachtilé stárnutí.
Hana Šimková
30.3.2019 13:37
Můj malý telefon moc komunikativní není. a já vlastně také ne. Zaostávám tvrdě, co jsem měla včera k obědu nevím a nikdo se mě ani neptá. Cizí řeči, kterou se dorozumívají mladí nerozumím a začínám úplně vypadávat z životního dění, ale vlastně mi to nevadí. Jo a k obědu jsem měla řízek s bramborem.
Jaroslav Vrabec
4.4.2017 14:49
Plně soucítím s autorem. Mám také nějaká vnoučata /7 kousků od 2 do 10, kluci, holky na střídačku/ a začínají mi podobné starosti. Byl mi dětmi opatřen chytrý telefon, ale než jsem se prokousal taji včech funkcí, tak mi "odešel" a používám zase stařičkou Nokii, malou do ruky, umí telefonovat, SMS i fotit.
Proč trávit hodiny posíláním fotek, když mohu jet s vnoučaty na kole, nebo jít na pěší tůru po Boumovských stěnách. Přeji autorovi, aby vydržel....
Mirek Hahn
4.4.2017 13:06
Moc hezký článek. Moderní technologie, stále nové a nové.... až jsme všichni připoutáni bezdrátovým řetězem k univerzální síti. Snažím se, aby pro mne ten řetěz byl co nejdelší a co nejpružnější, a poskytoval mi co nejvíc svobody a soukromí. Ale je nemalé množství výhod informačních technologií, které mi usnadňují život a práci, Tak mi nezbývá než jednou za čas zrevidovat co používám, co nepoužívám, co používat chci, protože je to pro mne užitečné. Sednu, pročtu návody a prolezu nastavení, vyhledám internetové diskuse k tématu, čtyřikrát se u toho rozčílím, protože to nereaguje tak jak píšou a pak bez milosti vyházím a zakážu to co mi neslouží ( a někdy mně to ještě k tomu stojí zbytečně peníze) a aplikuji a nastavím to, co používat chci nebo potřebuji (a pokud možno to příliš nezvyšuje náklady). Babrám se s tím po chvílích řadu dní ale je to trochu i dobrodružství, jestli se mi podaří nakonfigurovat sestavu služeb podle své představy. Ale hlavně a především ( !!! ) ....používám ty fičury jen když je potřebuji, a když se mi v neděli nechce zvednout telefon, tak ho nezvedám a neomlouvám se za to. Nejsem loutka na drátku :-)
Blanka Hlobilová
4.4.2017 09:34
Při čtení článku jsem se pobavila. I mě obdaroval Ježíšek před rokem chytrým telefonem. Stále si zvykám. Co se týká WhatsAppu, nedám na něj dopustit. Je to vlastně Facebook v telefonu. Mohu ho číst pouze já a dotyčný kterému píši. Žádné veřejné dopisování. Mohu také posílat zdarma fotky. Žádné MMS, které jsou za peníze. Holt pokrok je pokrok. Nedávno u mě spala vnoučata. Řekla jsem, že nebude žádná televize, mobil, tablet. A přežili jsme to. Ještě jsme se pobavili u karet a jiných her. Večer mi vnučka řekla, že to byl pro ní den bez jakékoliv moderní technologie. Ale užili jsme si víkend i bez té technologie.
Drahomíra Stínilová
3.4.2017 23:23
Bezvadně zachycená současná doba. A to já mám americkou vnučku. Moc jsem se pobavila a o to šlo.
Lidmila Nejedlá
3.4.2017 20:07
Taková je skutečnost a já zjišťuji, že jsem pozadu. Ale na telefonu jsem ocenila aplikaci krokoměru.
Hana Rypáčková
3.4.2017 19:43
Už se s chytrým kamarádím.Je vždy po ruce. A zadarmo telefonování a zprávy. Jak se někfe zviditelním,hned je rodinka ráda,že jsem v pohodě a na živu. Jen ty oči aby sloužily....
Věra Lišková
3.4.2017 19:29
Pěkně jste vystihl novou dobu. Co nám jde obtížně, tak děti se naučí lehce, až je to k nevíře. Viděla jsem čtyřletou vnučku jak malým prstíkem listuje v půjčeném tátovo mobilu a prohlíží si fotky.
Jana Šenbergerová
3.4.2017 17:41
Za věrnost jsem si vysloužila "chytrý" telefon, tak ho s radostí věnuji svému vnukovi. nepotřebuji vědět všechno, a už vůbec, aby všichni věděli kdeco o mně. Stačí to, co sama vykecám.
Moc pěkný článek. Nejvíc se mi líbí to, že ti dnešní "chytrolíni" na tom budou jednou podobně jako my. I když vlastně hůř, než my, protože bez "chytrých udělátek" budou občas také vedle.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci