Obrana - pohled z praxe
Ilustrační foto: pixabay.com

Obrana - pohled z praxe

14. 4. 2017
Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Osobně jsem ráda, že zbraň nemám. Také si nedovedu představit, když by v hospodě po pár pivech lidé mávali pistolí. Nejsme na divokém západě a je lepší přenechat zbraně v profesionálních rukách.
Zuzana Pivcová
Dřív jsem nosila běžně kasr a nikdy jsem ho nepoužila. Pak jsem to nějak nechala být jako zbytečné a na Zlatou neděli 2004 jsem byla v podchodu už za tmy přepadena. Myslím, že když někdo zezadu skočí na ženu a dá jí páku a přiškrcenou ji táhne na zem, moc se v tu chvíli bránit nedokáže. Naštěstí se to obešlo jen oloupením a menším zraněním. Pak mi kdekdo dával dodatečné rady, co jsem měla udělat, a nejlepší, co říkal jeden policajt, že kdybych měla biologický materiál, bylo by to jiné. Ano, jak píše Jana i Ilona, vím, proč jsem tehdy šla pěšky a nepočkala na autobus. Ten důvod byl malicherný a snad i neoprávněný. Opravdu jsem si to přivolala sama. Věřím, že nebezpečné situace nastat mohou. Ze své strany se jim snažím vědomě vyhýbat.
Oldřich Čepelka
Výborný článek, *****. Jen připomenu: 1. Imigranty nepřitahují jen vysoké soc., dávky, ale též nezodpovědní politici (Jarmilo J., na to nezapomeňte), a také to, že tam už mnoho jejich krajanů žije. 2. Já nemám problém souhlasit s řešením situací, o nichž LIbor píše. Mně je pouze jasné, že čím víc zbraní bude mezi lidmi (přesněji: mezi muži), tím častěji se k nim přes všechnu snahu dostanou i psychopati nebo naopak labilní jedinci. Ti pak občas vystřílejí hospodu, řidiče na křižovatce nebo vlastní školu. Podle mne u možnosti masového ozbrojování vedou nevýhody nad výhodami. Až budou zlí imigranti přede dveřmi, pak se začněme ozbrojvoat. To ještě nebude pozdě (podívejte, jak dlouho to trvalo imigrantům třeba ve Švédsku, než začali usmrcovat, a to ještě by proti poslednímu nájezdu auta ve Stockholmu nepomohlo ani to, kdyby tam lidi s revolvery zrovna byli. Nic by nestačili, takže to není to, čeho bychom se už dnes měli bát.).
Jarmila Komberec Jakubcová
Článek je velmi dobře napsán jak jsem se již vyjádřila 12.4. ve 13.30 na chatu Politika. Rozhodně nemohu souhlasit s tím, že si každý za svoje neštěstí můžeme a že přitahujeme zlo. Imigranty do Evropy přitáhla špatná politika EU spolu s USA.Že zatím na tom nejsme jako Švédsko, Německo či Itálie můžeme vděčit tomu, že náš systém sociálních dávek není na takové výši jako v těchto zemích. Zlu je potřeba čelit a ne čekat, že samo odejde když my budeme tzv.hodní. Sama jsem viděla v různých zemích bezpečnostní systémy. Pokud by např. Izraelci nic pro svoji obranu neudělali a jen čekali, že to za ně někdo vyřeší tak by stát Izrael neexistoval. A tak jednou může dopadnout i Evropa.Já rozhodně nejsem přítelem zbraní, žádnou nenosím a ani jsem nenosila ale jak se říká "připravenému štěstí přeje". Panu Liborovi děkuji za velmi hodnotný článek k tématice, která je bohužel dnes velmi aktuální. Dávám 5 hvězdiček.
Zdeněk Sečka
Každý jsme jiný. Mě když přepadnou tak s nimi rád pokecám a dám jim všechno, co má. Když mě přepadnou doma, tak jim ještě k tomu uvařím kafé ... Ale jinak souhlasím s Maďary, kteří už schválili zákon o zabití zloděje na svém pozemku. Ještě by to chtělo vylepšit. Zloděj zloděje by měl mít možnost okrást. A trochu by se to vyčistilo.
Jana Šenbergerová
V případě ohrožení asi opravdu vyhraje ten, kdo včas uteče. Horší je situace, kdy nelze utéct, protože nejde jen o mě, ale třeba o dítě nebo další ohroženou osobu, se kterou se octnu v nebezpečí. Celý život vycházím z toho, že všechno, co se mi přihodí, jsem si nějak přitáhla do života sama. Dnes dokonce i vím, že to tak je. Dávejme si větší pozor na myšlenky. Nejlíp přitahují ženy, které se bojí a dovedou si záškodníka představit do nejmenších detailů. Dalšími magnety jsou rodiče, kteří se bojí o děti. Takže žádné rady typu buď opatrná, ať se ti nic nestane, ale v pořádku se vrať domů. Totéž platí pro dospělé.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden

Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.