ilustrační foto: pixabay.com
Vzpomínka
20. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Míla Hyhlíková
21.5.2017 18:37
pí. Elena V.- Ano, vyrůstala jsem v dětském domově. Moji sourozenci a já jsme nemohli zůstat u rodičů, protože maminka, babička, nejmladší bratr a strýc, kteří s námi bydleli ve společné domácnosti, onemocněli tuberkulózou. Nás děti poslali do domovů, oddělených podle věku. Bratři šli do Tišnova a do Hovězí , já jsem jako nejstarší šla do Cvrčovic a bratři za mnou postupně přicházeli. Babička a strýc zemřeli, ale maminka se 9 let léčila a nakonec se uzdravila, stejně jako bráška. Tatínek na nás nezapomínal, všechny nás často navštěvoval, o prázdninách si bral dovolenou a byl s námi jak to jen šlo. V tom jsme měli velkou výhodu před ostatními dětmi. Rodiče dbali i na to, aby mě v domově umožnili učit se hrát na housle a zařídili mi předplatné do brněnských divadel. Měli jsme štěstí na rodiče i na správkyni domova, která rodičům vždycky vyhověla.
Elena Valeriánová
21.5.2017 16:51
Nejdřív jsem si myslela, že jsi vyrostla v dětském domově, to ta "naše domovácká zahrada'". Mýlila jsem se. Hezké vzpomínání, a na ty škubánky se těším.
Eva Mužíková
20.5.2017 22:45
Hezky jsi svůj zàžitek Mílo napsala, těším se na " škubánkové rozuzlení ".
Zuzana Pivcová
20.5.2017 20:54
To je kouzelné vyprávění, které ve mně vyvolalo docela živou vzpomínku na moje školní zážitky v Lomnici. Včetně náboženství a pana faráře. Ale možná to bude na samostatný článek. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci