FOTO: autorka
Hrátky s češtinou: Kdo chce, může zapojit hlavu
27. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
29.5.2017 12:42
Div se mu hlava nerozskočí, tomu aby to člověk nalil do hlavy, má hlavičku jak z pr.u kuličku.
Jana Šenbergerová
28.5.2017 22:53
Má tvrdou hlavu, je tvrdohlavý. To je ale hlavička! = umí si poradit.
Zuzana Pivcová
28.5.2017 21:13
Ještě jsem si vzpomněla na obraty: hlava rodiny, hlava státu, církve, hlava pomazaná, padá mu hlava únavou, je to svéhlavička, a ze Švejka (na strážnici): Pane vachmajstr, voni jsou hlava!
Marie Pudichová
28.5.2017 04:45
Ztratit hlavu (pro někoho, pro něco). Ten má hlavu jen proto, aby mu do krku nepršelo, nebo aby nemusel seno nosit po kasách.
Drahomíra Stínilová
28.5.2017 01:13
Taky mě napadá-má hlavu na svém místě, nebo- nosí hlavu na pravém místě. Ale Zuzko k tomu Co není v hlavě..., já mám zase pořekadlo, to však nesouvisí s hlavou-Skleróza je matka turistiky.
Zuzana Pivcová
27.5.2017 20:47
Teď jsem si ještě vzpomněla na Má hlavu jako starosta (velkou) a Necháme to koňovi, ten má větší hlavu.
Zuzana Pivcová
27.5.2017 20:44
Vzpomínám si, že tu na téma "Hlava" psala právě Hanička Šimková, ale to Vy jste tu ještě dávno nebyla. Každé zábavné pojetí je dobré a vyžaduje dost velké přemýšlení. Mě jako doplněk (snad jsem to nepřehlédla) napadlo pořekadlo Co není v hlavě, musí být v nohou.
Elena Valeriánová
27.5.2017 12:08
Úsměvný článek. Napadlo mě "má hlavu jen na čepici, jsi hlavička otevřená," a uvidíme jestli mi ta moje hlava ještě něco přinese.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci