Ilustrační foto: pixabay.com
Digitální detox. Kdy ho zkusit?
28. 6. 2017Říká se tomu digitální detox. Znamená to vydržet minimálně týden bez chytrého mobilu, bez internetu, bez počítače, ideálně i bez televize. Je dobré si ho občas vyzkoušet. Zejména v létě v době dovolených. Protože neustálé spojení s okolním světem dělá v mnoha rodinách čím dál větší problémy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
2.7.2017 14:26
Měla jsem dva dny bez internetu a takhle nečekaně, to je pěkně protivné..
Marie Ženatová
30.6.2017 14:37
Aničko když jsem byla týden na Znojemsku, tak jsem byla bez internetu i počítače jen s fotoaparátem...
Jak jsem přijela domů, tak jsem si velmi brzy přetahovala fotografie do počítače.
Máš velikou pravdu v tom, co jsi napsala...
Anna Čípová
29.6.2017 15:05
Bez internetu se dá žít, bez počítače ne. Kam bych přetahovala fotografie z paměťové karty fotoaparátu?
Věra Ježková
28.6.2017 12:57
10denní digitální detox mám právě za sebou. Dnes jsem si přinesla z opravny počítač, v neděli po návratu domů mě čeká do něj vše pěkně znovu nahrát, neboť mi ho celý vykuchali. Zpočátku mi trochu chyběl, zvlášť tento portál a možnost psát, postupně jsem se ale „zklidnila“ a věřím, že čím déle bych bez PC byla, tím méně by mi chyběl. Je ovšem pravda, že na internetu člověk hledá pomoc, pokud potřebuje něco rychle zjistit. V mobilu ho nemám, ten ostatně používám jen na nezbytné stručné volání a SMS.
Jarmila Fialová
28.6.2017 11:57
I na dovolené může nastat situace,kdy jste sakra rádi,že máte připojení k internetu
Zuzana Pivcová
28.6.2017 11:17
To jsou aktivity, které mě nechávají zcela v klidu. A nebýt i60, asi bych se obešla i bez internetu. :-)))
Květa Chobotová
28.6.2017 11:07
Nemám televizi, nemám rádio, bez internetu vydržím i měsíc, mobil moc nepoužívám, horší by to bylo,kdybych nemohla měsíc do přírody, do lesa, .....
Květa Chobotová
28.6.2017 11:07
Nemám televizi, nemám rádio, bez internetu vydržím i měsíc, mobil moc nepoužívám, horší by to bylo,kdybych nemohla měsíc do přírody, do lesa, .....
Mirek Hahn
28.6.2017 08:34
Moc nevěřím na týdenní detox. Připadá mi to podobné absurdnímu výkonu - sníst padesát borůvkových knedlíků. Prostě vydržet se zatnutými zuby a okousanými nehty týden bez sítě a pak zpět do starých kolejí. A myslím, že tou obsesí života ve virtuálním světě, trpí mnohem víc lidí než se odhaduje. Pokládám za lepší cestu srovnat si hodnoty a uvědomit si, že brouzdání po netu, je jen jedna ze zábavných aktivit, asi tak na sedmém místě, mezi televizí a luštěním sudoku. Na předních místech by například mohla být turistika a kolo, modelování z hlíny, sběratelství známek či odznaků, fotografování, malování, zahradničení atd. Pak není problém střídat aktivity podle počasí a podle toho, co se nám zrovna chce.....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA