I po šedesátce může muž vypadat dobře. To by se ale musel sám trochu snažit
Ilustrační foto: ingimage.com

I po šedesátce může muž vypadat dobře. To by se ale musel sám trochu snažit

23. 7. 2020

Žijeme ve zvláštní době. Zmizely rozdíly mezi oblečením pro různé generace. Pánové v letech tráví léto ve stejných tričkách a kraťasech jako třicátníci. Na jedné straně je to dobrá zpráva. Zůstali duchem mladí, nebojí se neformálního mladistvého oblečení. Jenže ve skutečnosti je to naopak.

móda
Hodnocení:
(4 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Josef Borecký
Vidím, že se mám nad sebou zamyslet :)
Jiří Libánský
Jistě, to co se doporučuje v článku bezpochyby elegantní je. Ovšem v takovém oblečení bych splynul s šedým a nudným davem. To bych nerad. Tvůrčí fantazie má v životě důležité místo. Musí se uplatnit a rozvíjet. I v oblékání.
Venca V.
Tento článek je myslím vhodný pro připomenutí faktu, že každý soudný člověk by se měl oblékat s přihlédnutím k současným módním trendům a také k věku. Kraťasy - samozřejmě ne květované na gumku nebo velmi levného nekvalitního materiálu - bych nezavrhoval. Jsou i jiné, které ve spojení se sportovní postavou udržovaného muže a kvalitní košilí či trikem a hezkými sandály naboso určitě nikoho nepohorší. Muž ve věku + 60 by měl svému vzhledu určitě věnovat pozornost....zmačkaný a ušmudlaný důchodce v 30 let starém oblečení, neupravenými vlasy a vousy a nepěkným odérem každého odradí....ale to platí i některých dámách.... Mladá generace - u nich platí, že jen mládí to vždy nezachrání - někdy to je hrůza. Chybí soudnost, i módní oblečení na postavě, neadekvátní záměru návrháře může vypadat strašně a někdy i odpudivě. Myslím, že je pravý čas - 30 let po revoluci - zamyslet se v celé společnosti nad způsobem vlastní prezentace - vždyť oblékání a celkový vzhled je její podstatnou součástí. Rebelské výstřelky některých rádoby "osobností" asi nejsou ta správná cesta.
Hana Šimková
Tak tomu udělám možná tečku.Proč se tolik propírají staří lidé ? Podívali jste se také na lidi mladé.? Nejen, že břicha a všechen tuk vylézají z krátkého trička a vykrmený kluk, nebo holka nacpaný v roztrhaných džínách. Rozčfachtané boty a chůze praštěného kovboje?Kdo je kluk, nebo holka moc k rozeznání není.Jak se mé staré oko zaraduje, když vidí někoho mladého, krásně a vkusně upraveného.Prostě ve věku to není.
Karel Kilián
Oblékání starších mužů je přímo úměrné všeobecnému úpadku estetiky. Je stejně tristní jako bavlněné kraťasy korpulentních žen , stejné jako sportovní bundy k šatům žen jakéhokoliv věku.Mnozí mladí věří různým hodnotitelům dob minulých, že jsme před rokem 1989 chodily do divadel v teplákách a kostkovaných košilích. Vždy existuje menšina , které na vizáži nezáleží ale současný stav nás posouvá do Afriky. Podívejte se , jak chodí rakušané po nákupech ( ne turisté v Rakousku) , ženy šaty + lodičky (žádné botasky ) muži kalhoty ,košile a lehká saka. České maloměsto je zato přehlídka domácích oděvů. Takže ne jenom muži , ale celá společnost upadla. je přece svoboda, mohu si dělat co chci, tak mě nikdo nebude diktovat jak se oblékat . Vkus a slušné chování je zastaralý pojem , ať žije anarchie.
Hana Rypáčková
Netušila jsem, když jsem článek a diskuzi otevřela, jak se pobavím. Diky.
Jitka Caklová
Připomíná mi to ten vtip, jak na návštěvě 1. paní říká: "Já měla pět koláčků" a 2. jí říká: "Tedy, ne že bych ti to počítala, ale měla jsi jich šest!" :-)
Jitka Caklová
Mě by paní Kopecká zajímalo, jak poznáte kolik je komu let, abyste mohla soudit vhodnost oblečení. Stává se, že sedmdesátnice vypadá na 50, a na opak padesátnice na 70. Mně minisukně, tedy pokud ji není vidět až do zadku, nevadí. Jaký je rozdíl mezi minisukní k punčocháčům, tunikou k leginám a dlouhým svetrem ke strečovým riflím? Jak se slučuje tvrzení ".....moc mě nezajímá, jak je kdo oblečen" a "v minisukních oblečená sedmdesátnice, atd. Někteří jedinci nemají soudnost, v čem vylézt mezi lidi"
Eva Kopecká
Já na nohy lidem vůbec nekoukám....moc mě nezajímá, jak je kdo oblečen. Zaujme mě celkový dojem, hodně koukám na projevy v neverbální komunikaci. Když potkám obzvláště zajímavé tričko, šaty, boty, to se ráda kouknu. Je fakt, že do očí bije neupravenost, špína, o dvě čísla menší oblečení, v minisukních oblečená sedmdesátnice, atd. Někteří jedinci nemají soudnost, v čem vylézt mezi lidi
Hana Řezáčová
Nevím čím to je, ale mám pocit, že v "minulé době", přesto, že nebyl tak velký výběr oblečení, leccos se shánělo nebo se muselo doma ušít, chodili lidé oblečeni lépe - měli oblečení tzv. na pátek a na svátek. Do divadla nikoho nenapadlo jít v džínách apod. I např. na oslavu narozenin nebo na obyčejnou návštěvu se každý snažil "nastrojit". Teď je plno přetékajících obchodů a všichni chodí oblečeni prakticky stejně a nerozlišují kdy a kam (možná se trochu drží svatby a pohřby). Je to škoda ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%