Ilustrační foto: ingimage.com
I po šedesátce může muž vypadat dobře. To by se ale musel sám trochu snažit
23. 7. 2020Žijeme ve zvláštní době. Zmizely rozdíly mezi oblečením pro různé generace. Pánové v letech tráví léto ve stejných tričkách a kraťasech jako třicátníci. Na jedné straně je to dobrá zpráva. Zůstali duchem mladí, nebojí se neformálního mladistvého oblečení. Jenže ve skutečnosti je to naopak.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
23.8.2020 21:05
Jistě, to co se doporučuje v článku bezpochyby elegantní je. Ovšem v takovém oblečení bych splynul s šedým a nudným davem. To bych nerad. Tvůrčí fantazie má v životě důležité místo. Musí se uplatnit a rozvíjet. I v oblékání.
Venca V.
18.8.2020 15:08
Tento článek je myslím vhodný pro připomenutí faktu, že každý soudný člověk by se měl oblékat s přihlédnutím k současným módním trendům a také k věku. Kraťasy - samozřejmě ne květované na gumku nebo velmi levného nekvalitního materiálu - bych nezavrhoval. Jsou i jiné, které ve spojení se sportovní postavou udržovaného muže a kvalitní košilí či trikem a hezkými sandály naboso určitě nikoho nepohorší. Muž ve věku + 60 by měl svému vzhledu určitě věnovat pozornost....zmačkaný a ušmudlaný důchodce v 30 let starém oblečení, neupravenými vlasy a vousy a nepěkným odérem každého odradí....ale to platí i některých dámách....
Mladá generace - u nich platí, že jen mládí to vždy nezachrání - někdy to je hrůza.
Chybí soudnost, i módní oblečení na postavě, neadekvátní záměru návrháře může vypadat strašně a někdy i odpudivě. Myslím, že je pravý čas - 30 let po revoluci - zamyslet se v celé společnosti nad způsobem vlastní prezentace - vždyť oblékání a celkový vzhled je její podstatnou součástí. Rebelské výstřelky některých rádoby "osobností" asi nejsou ta správná cesta.
Hana Šimková
29.7.2020 16:26
Tak tomu udělám možná tečku.Proč se tolik propírají staří lidé ? Podívali jste se také na lidi mladé.? Nejen, že břicha a všechen tuk vylézají z krátkého trička a vykrmený kluk, nebo holka nacpaný v roztrhaných džínách. Rozčfachtané boty a chůze praštěného kovboje?Kdo je kluk, nebo holka moc k rozeznání není.Jak se mé staré oko zaraduje, když vidí někoho mladého, krásně a vkusně upraveného.Prostě ve věku to není.
Karel Kilián
27.7.2020 12:14
Oblékání starších mužů je přímo úměrné všeobecnému úpadku estetiky. Je stejně tristní jako bavlněné kraťasy korpulentních žen , stejné jako sportovní bundy k šatům žen jakéhokoliv věku.Mnozí mladí věří různým hodnotitelům dob minulých, že jsme před rokem 1989 chodily do divadel v teplákách a kostkovaných košilích. Vždy existuje menšina , které na vizáži nezáleží ale současný stav nás posouvá do Afriky. Podívejte se , jak chodí rakušané po nákupech ( ne turisté v Rakousku) , ženy šaty + lodičky (žádné botasky ) muži kalhoty ,košile a lehká saka. České maloměsto je zato přehlídka domácích oděvů. Takže ne jenom muži , ale celá společnost upadla. je přece svoboda, mohu si dělat co chci, tak mě nikdo nebude diktovat jak se oblékat . Vkus a slušné chování je zastaralý pojem , ať žije anarchie.
Hana Rypáčková
26.7.2020 22:03
Netušila jsem, když jsem článek a diskuzi otevřela, jak se pobavím. Diky.
Jitka Caklová
26.7.2020 08:05
Připomíná mi to ten vtip, jak na návštěvě 1. paní říká: "Já měla pět koláčků" a 2. jí říká: "Tedy, ne že bych ti to počítala, ale měla jsi jich šest!" :-)
Jitka Caklová
26.7.2020 07:57
Mě by paní Kopecká zajímalo, jak poznáte kolik je komu let, abyste mohla soudit vhodnost oblečení. Stává se, že sedmdesátnice vypadá na 50, a na opak padesátnice na 70. Mně minisukně, tedy pokud ji není vidět až do zadku, nevadí. Jaký je rozdíl mezi minisukní k punčocháčům, tunikou k leginám a dlouhým svetrem ke strečovým riflím? Jak se slučuje tvrzení ".....moc mě nezajímá, jak je kdo oblečen" a "v minisukních oblečená sedmdesátnice, atd. Někteří jedinci nemají soudnost, v čem vylézt mezi lidi"
Eva Kopecká
25.7.2020 23:35
Já na nohy lidem vůbec nekoukám....moc mě nezajímá, jak je kdo oblečen. Zaujme mě celkový dojem, hodně koukám na projevy v neverbální komunikaci. Když potkám obzvláště zajímavé tričko, šaty, boty, to se ráda kouknu. Je fakt, že do očí bije neupravenost, špína, o dvě čísla menší oblečení, v minisukních oblečená sedmdesátnice, atd. Někteří jedinci nemají soudnost, v čem vylézt mezi lidi
Hana Řezáčová
25.7.2020 19:20
Nevím čím to je, ale mám pocit, že v "minulé době", přesto, že nebyl tak velký výběr oblečení, leccos se shánělo nebo se muselo doma ušít, chodili lidé oblečeni lépe - měli oblečení tzv. na pátek a na svátek. Do divadla nikoho nenapadlo jít v džínách apod. I např. na oslavu narozenin nebo na obyčejnou návštěvu se každý snažil "nastrojit". Teď je plno přetékajících obchodů a všichni chodí oblečeni prakticky stejně a nerozlišují kdy a kam (možná se trochu drží svatby a pohřby). Je to škoda ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA