Eva Kopecká
3.8.2020 10:43
Asi není důležité, zda je člověk v oboru vyučen, ale jak je zručný, jak se v tom či onom oboru zaběhne. Jsou švadleny, u nichž si ušijete jen jednou. A jsou ženy, které umějí s látkami vytvářet hotové zazraky. Co výrobek, to originál. Znám dámy, které jsou schopné utéct takový dort, že by se tím mohly směle živit. A ony to mají jen jako koníčka. Šikovný chlap je poklad v rodině. Neměla jsem to štěstí. Když si člověk ve dvaceti najde známost a vdá se, uvažuje jinak, než aby jedním z kritérií byla všestrannost a zručnost. Jako o čtyřicet let starší dáma v letech mám za sebou x zkušenosti s řemeslníky doma i na chalupě. Musím říct, že vzít na práci známého či příbuzného je doslova za trest. Nedodělky, práce, kdy se musím přizpůsobit já ohledně termínu, ano, firma za svou práci ručí, ale o kolik dráž to vyjde! Dneska aby člověk hledal toho pravého, který bypráci práci udělal, jak má a nepřipravil člověka o poslední peníze, ne se svíčkou v pravé poledne, ale rovnou se světlometem.
Bohuslav Douša
27.7.2020 09:19
Zdravím, něco k článku,, kutilství,,. Před měsícem jsem se zkontaktoval s panem Říhou, provozovatelem,, Muzea kutilství,, v Polné. Daroval jsem do sbírky,, výtvor,, na ochlazování,, metru piva,, atd. Jinak kutím už dlouho a tkzv.,, zlaté české ručičky,, se hodily vždy i v,, emigraci,,. A,, sů,, za to rád. Zdar všem,, kutilům,,.....
Petr Želinský
25.7.2020 23:15
A to ještě ani nevíte, že dobrý řemeslník si v pohodě vydělá i přes 100000,-Kč měsíčně...) Jasně, maká 7 dní v týdnu...:)
Michal Kozák
25.7.2020 10:41
A přitom jsou na youtube návody úplně na všechno, jenom se nebát, použít ruce a hlavu. Dřív tolik dostupných návodů, udělátek a cenově dostupné mechanizace nebylo, dnes je radost kutit.
Vladislava Dejmková
25.7.2020 10:21
Někdy se i malinko blýská na lepší časy. Ve školce, kam chodí můj vnuk, si občas děti zkouší práci s nářadím a vyrábějí a montují různé věci. Stejně tak se učí i vařit jednoduché věci a péct nebo udělat salát. Doma vnuk pomáhá tátovi i dědovi s opravami kolem domu. Ale je to asi výjimka.
Zdeněk Paldus
25.7.2020 06:36
Kutila si musíte doma vychovat. Brát s sebou do dílny chlapečka od malička a nechat ho aby si udělal i štěnici na palci. A hlavně mu vše co sám kutíte říkal a ukazoval jak na to. Začínat s tím až kluk povyroste je pozdě, protože si najde svůj cil a manuálni zručnost to asi nebude.
Dana Puchalská
25.7.2020 06:23
Sláva, že je můj manžel manuálně zručný.
Alena Tollarová
24.7.2020 21:24
Jedny zlaté české ručičky mám doma a patřičně si je hýčkám :)
Danka Rotyková
24.7.2020 13:37
Kdybych se narodila jako kluk, určitě bych se živila nějakým řemeslem. I jako holku mi kutilství vždycky bavilo, na mateřské jsem po chvilkách přetapetovala celý byt. V pozdějších letech jsem se zase pustila do malování a i obkladů. Ale vše už je pryč, síla ubývá. Není to už ani potřeba. Pletení a šití už také není nutné, ale i to jsem dělala ráda. Jsem za tu zručnost vděčná, protože i teď je třeba občas něco zkrátit, opravit, zašít... Naštěstí máme v domě i vedle v ulici 2 bezvadné kutily, opraváře, Ferdy mravence. Naštěstí, protože jsem celý život kolem sebe měla fajn chlapy, ale kutilem nebyl ani jeden.
Ivana Mrázková
31.8.2017 19:07
To já mám doma velmi zručného muže a taky si ho velmi vážím. Třeba letos nám na zahradě udělal nádherné jezírko i s malým vodopádem. Pokud si něco takového na zahraádce taky děláte, doporučuji vybírat čerpadlo tady -
https://www.cerpadlabezstarosti.cz/147-povrchova-cerpadla-na-vodu - my tam nakupovali už víckrát a vždycky jsme byli velmi spokojení.
Načíst starší příspěvky