Foto: archiv autorky
Krásné povídání
23. 7. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
25.1.2018 16:21
Stejně krásné vzpomínky mám na svého jediného zlatého dědečka, který si konci své životní pouti přál i u mne umřít.
Jana Kozlíková
26.8.2017 09:38
jo Jarko, dávno už je tomu, kdy Božena Němcová vytvořila ze své emotivní vzpomínky na laskavou babičku jeden z pilířů české literatury. Dnes už ale nejsou babičky vrásčité stařenky s vlídnou tváří a archaickým slovníkem, ale moderní, zaměstnané ženy...
Marie Ženatová
24.7.2017 07:23
Dnes mi přijedou tři menší vnoučata a přijde jeden vnuk na prázdniny - budu zde mít ve své samotě hodně veselo. Takže už teď voní dům pečeným angreštovým táčem s posýpátkem a právě teď mi druhá babička dovezla kozí mléko. Vařit chce dnes vnučka, ale zítra budu péct kuřata na cibulce a houbách se smetanou - to bude také veliká vůně... No ale jeden vnuk mne bude učit na tapletu, protože s ním budu muset už provádět další výzkumy... Takže úplně souhlasím s paní Elen, že dnešní babičky musí umět skutečně asi všechno...
Blanka Macháčková
24.7.2017 06:49
Proto milé babičky pečme buchty, vařme borůvkové "blbouny", aby z dob našich babiček zůstalo alespoň něco. Cheesecaků tairamisů je všude přehršle!
Věra Ježková
23.7.2017 17:28
Moc hezké. Babička nejsem a nebudu, a tak ani nevím, jaké jsou ty současné. Že ale takové, jaké jsme měli my, už nebudou, jsem si jista. Časy se holt mění…
Elena Valeriánová
23.7.2017 14:24
Bohužel, takové babičky už odvál čas. Dnes se po nás chce abychom byly moderní a šly s dobou. Uměly řídit auto, jezdily na koloběžkách, ovládaly chytré telefony a k tomu třeba i pekly ty dobré rybízové koláče s posypkou. Chceme-li obstát musíme být takové hybridní, mix babičky z dvacátého století a šik aktivní seniorky dvacátého prvního století. Naši vnuci si již babičky z minulého století nepamatují, to jen naše generace nostalgicky vzpomíná. Je jiná doba a s tím nic nenaděláme. Je to dobře a nebo ne? Nevím, jen vím, že to tak je.
Zuzana Pivcová
23.7.2017 12:06
Je to pěkná vzpomínková úvaha. Sama babička nejsem a nedovedu si představit, jak bych se chovala jako současná babička. Proto si netroufám kritizovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci