ilustrační foto: pixabay.com
Když vás zavřou. Několik praktických rad
13. 8. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Baloušková
13.8.2017 17:58
Jsou tu cenné připomínky k pobytu ve špitále, já ho mám už zase naplánovaný na 19. září, operace kýly. Snad to přežiji, i když v Rakovníku to není snadné. Mám v PC dávno sepsaný - Seznam do špitálu. Velmi se mi osvědčil. Na noční světlo, které nesnáším, jsem si koupila masku na oči. Taky bezvadná pomůcka. V Motole jsme na dětském s vnučkou, tehdy čtyřletou,čekaly 5 hodin na propouštěcí zprávu. Jídlo je v nemocnicích většinou otřesné, kdo nemá návštěvy, je chudák. Posledně mi nosila kastrůlek s obědem kamarádka. Tak hlavně pane Jiří - žádné další pobyty ve špitále.
Alena Vávrová
13.8.2017 17:31
Tu tašku mám v prádelníku a doufám, že ji nebudu ještě dlouho potřebovat. Tak zítra šťastné vypadnutí z nemocničního režimu!
Marie Novotná
13.8.2017 16:59
Jiří,tohle jsem přečetla jedním dechem.Již několik let jsem v nemocničním prostředí denně-jako úklidový pracovník na 6 hodin.Musím souhlasit,že každé oddělení má,,svůj režim".Střídám i dovolené na různých odděleních-tudíž i infekční,plicní,onkologii a pod.Moje práce (dalo by se říci ) je stejná-dobře uklidit.Ovšem práce zdravotníků a pomocného personálu je v režii staniční či vrchní sestry a primaře.Přeji hodně hezkých časů mimo budovy nemocnic .
Olga Štolbová
13.8.2017 16:54
Jiří, díky. ***** Popsal jsi to dokonale i trochu s humorem a to je dobře. Když už tam člověk je a je mu ouvej, je vděčný za každou sebemenší pomoc. Byla jsem v nemocnici párkrát a nejdéle týden. Vždycky mě dali do pořádku, jsem vděčná pacientka. Ale raději už nikdy...
Zuzana Pivcová
13.8.2017 16:42
Je to osobní zážitek i instruktáž, ale vážně bych od Tebe četla raději Mezi nebem a zemí. :-) Dost už nemocnic.
Jitka Hašková
13.8.2017 16:11
Zažila jsem podobnou situaci v r. 1977 kdy mne doktor poslal rovnou do nemocnice na infekční oddělení se žloutenkou - šedá budova v Motole. Byl to šok, vzpomněla jsem si na knihu Betty Mc Donald "Co život dal a vzal". Tenkrát jsem na sanitu čekala asi hodinu a saniťáci se dali přemluvit, aby se mnou zajeli domů pro nejnutnější věci - v balení jsem měla zkušenosti, když jsem jela do nemocnice s babičkou. Jaký byl můj šok, když jsem si mohla k sobě vzít jenom doklady, peněženku a kartáček na zuby. Všechno ostatní bylo erární. Tenkrát nebyly mobily a byl problém jak dát vědět, že jsem v nemocnici. Byla jsem na pětilůžáku a pacientky mi poradily, kdy je vhodné jít telefonovat do automatu na chodbě (to se nesmělo), aby mi sestry nevyhubovaly. Ráno nás budily už v 5 hodin, to začali uklízet, převlékat postele, noční sestry předávaly pokoje v 6 denním sestrám, dále to bylo podobné. S příbuznými jsme mohly mluvit pouze z okna, mohli nám něco přinést a nechat to u vrátné, která to po návštěvách roznášela. Obden chodil po pokojích zřízenec, který nám dělal nákupy (mýdla, toaletní papír, ovoce apod.), my mu dávali peníze a nikomu nevadilo, že to neprošlo dezinfekcí, byli jsme pohromadě áčkaři a béčkaři - já byla béčko. Nadstandard nebyl. Strávila jsem tam 10 týdnů, když mně propustili, odvezl mně táta domů, sanitku jsem nechtěla. Měla jsem pak ještě několik pobytů v nemocnici, ale proti infekčnímu to byla brnkačka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci