Čím jsme starší, tím více nám škodí alkohol
Ilustrační foto: pixabay.com

Čím jsme starší, tím více nám škodí alkohol

10. 10. 2017

Všimli jste si toho někdy? Zatímco ve třiceti nám po třech sklenkách vína bylo fajn, v padesáti máme druhou a cítíme se unaveni. Snášenlivost alkoholu se s přibývajícími léty prudce snižuje.

alkohol
Hodnocení:
(4.3 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Alkohol jsem nesnášela nikdy a dnes jsem ráda, že jsem ušetřila nejen zdraví, ale i peníze. Odhánět alkoholem depresi je nemožné, alkohol depresi prohlubuje. Zkoušet to nemusíte, už na to dávno přišli psychiatři. Přeji vám kamarády, se kterými pít nemusíte!
Soňa Prachfeldová
Divoké mládí už je sice za mnou, přesto mám pořád ráda bílé vínečko, člověk by měl znát své hranice zejména ve zralém věku. Prý když se to přežene a několi dní se nemůže ten nešťastník ani podívat na sklínku několik dní ,tak je to dobré, není ještě alkoholik. V opačném případě musí mít vyprošťováka. Ze zdravotních důvodů se musíme odříct mnoha příjemných věcí - bohužel !
Dana Puchalská
Je to pravda. Měla jsem kolegyni jejíž švagr si s pitím alkoholu nedal pokoj ani po amputaci obou nohou. Měl tak tvrdou ,,palici,, že si umanull,, , že mu to pomůže a že mu nikdo nic nedopřeje. Takže brzo byl pohřeb. Nejsem abstinent, mám ráda dobré pivo, víno i sklenku něčeho ostřejšího, ale jsem zdravá. A léčení splínu a starostí pitím je fakt cesta do pekel. U nás v rodině je docela dobrá dlouhověkost. Tak si myslím, že jestli to vyjde, budu tu srašit ještě pár let. Manžel je abstinent (ze zdravotních důvodů) a těší se z každého nového dne. Fakt. Sice někteří lidé toto nechápou, ale naši přátelé ano. A drží mu palce. A ta kocovina ve starším věku je nejen krušná, ale myslím si i směšná.
Zdenka Jírová
Jedna lidová moudrost říká, není dobré zahánět smutek alkoholem, protože ten umí v alkoholu dobře plavat.
Věra Ježková
Zahánění depresí a starostí alkoholem je cesta do pekel. Myslím, že pokud člověk nemá někoho blízkého, kdo by mu pomohl, měl by vyhledat lékaře. Léky mohou duši uzdravit, alkohol ne.
Novák Vladislav
Kdysi jsem pil 15-20 piv denně. Od nějakých 55. let tak 3-4 denně a ve svých 64. letech prakticky abstinuji. Nejsem zarytý abstinent, ale bez problému odolám lákání kamarádů, abych šel na pivo. Vlastně mě odrazuje kocovina, ale i stav opilosti. Ničil jsem si zdraví abnormálně silným kouřením, pijáctvím a dnes si říkám, proč jsem s těmito neřestmi vůbec začal. No jo, to je ta "moudrost" stáří a skutečná hloupost mládí, kdy si mladý člověk neuvědomuje, že bude velmi a velmi obtížné s takovými závislostmi přestat. Značně jsem si poničil zdraví, prokouřil barák, ale zaplaťpánbu, už je to za mnou. Hodně mých kouřících a pijících kamarádů už tu není...
Mirek Hahn
Poměrně rozumně zpracované téma. Opatrnější nakládání s alkoholem v seniorském věku nakonec šetří i peníze :-) Opravdu jsou alkoholem ohroženější lidé, kteří nebyli připraveni na stárnutí. Bohužel znám pár mužů, kteří byli na stará kolena vyhnáni, z domova do hospod, neustálými nároky a požadavky svých manželek.
Blanka Macháčková
Tak nevím. Tento článek je v přímém rozporu s mojí oblíbenou knihou Náš dědek Josef. Ještě že si mohu vybrat! :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%