Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Marie Doušová
30.11.2017 15:18
Každý se stane jednou seniorem.Nejlépe je trávit čas v různorodé společnosti !
Jan Krones
29.11.2017 21:05
Jsou do průměru zahrnuti senioři z TV Šlágr? Musí jich být nezanedbatelné množství, když dokážou televizi uživit (viz TV Regina).
Dana Puchalská
28.11.2017 14:46
Znám mladé lidi kteří se chovají hůř než ti co se jim říká s oblibou senior.Protože někdo se už jako senior chová od mládí .Dřív se tomu říkalo stará(ý) mladá(ý).Celý život jsem se pohybovala mezi mladými lidmi i starší generací a bylo to znát. Ráda na to nyní v důchodu vzpomínám. A důchod si umím jaksepatří vychutnat.
Zuzana Pivcová
28.11.2017 08:46
Když jsem si přečetla ten tučně napsaný úvod, už bych nemusela číst dál. K mé obecné charakteristice to stačí.
Marie Novotná
27.11.2017 19:47
Pohybuji se v prostředí,kde věk nehraje ŽÁDNOU roli a jsem spokojená.Berou mne takovou,jaká jsem.A já je též.Mám věk na to,aby mi mohli říkat senior,tak proč se zlobit.Tak to je.Nedělám se mladší a snažím se nebýt starší.Proti věku,není léku.
Věra Ježková
27.11.2017 16:09
Mezi mladými lidmi se nepohybuji, ani mi to nechybí, ale jako seniorka si nepřipadám. Pracovat už nechci, případné slevy pro seniory využívám. Peníze považuji za nutné zlo, k lékařům chodím kvůli průběžné údržbě, dechovku nesnáším, aktivní jsem přiměřeně své povaze.
Libuše Křapová
27.11.2017 13:36
Ano, Elenko, je to tak. V televizi ve zprávách je senior/ka každý člověk přes šedesát, o sedmdesátileté ženě jsem slyšela mluvit jako o stařence. Teď před pár dny byl v TV - nevím, jaká stanice - rozhovor se mužem okolo osm - devadesáti? , mluvilo se špatné zkušenosti z války - a reportérka před vlastním rozhovorem s uznáním pronesla - ještě si to pamatuje. Pán byl naprosto v obraze, mluvil logicky, bez roztřeseného hlasu či zbytečných odmlk. Ale pro moderátorku to byl stařec, který si to "ještě pamatuje"!
Marie Ženatová
27.11.2017 13:22
Také se cítím moc dobře mezi různorodou společností. A úplně nejlépe mezi mladšími dětmi a jejich rodiči - vždy lehce najdeme zajímavé téma k vzájemnému popovídání...
Elena Valeriánová
27.11.2017 11:48
V minulém roce jsem byla pozvána na Den seniorů do našeho pečovatelského domu. Akci byla pořádaná ve spolupráci s obcí. Organizace se ujaly o deset - patnáct let mladší dámy ode mne. Vadilo mi, že s námi jednaly jako bychom všichni byli senilní a nad hrobem. Bylo mi to hodně proti srsti. Nerada chodím na takové akce. Přitom třeba čtení v pečovatelském domě v mém čtenářském kroužku je krásná, oboustranně krásná věc.
Libor Farský
27.11.2017 11:17
No vida. A to jsem si myslel, že jsem asi výjimka, protože jsem se jako učitel na SŠ a VOŠ většinu svého aktivního života pohyboval mezi mladými lidmi.