Senioři vynaloží třetinu příjmů na bydlení. Pomoci jim může příspěvek od státu
Ilustrační foto: ingimage.com

Senioři vynaloží třetinu příjmů na bydlení. Pomoci jim může příspěvek od státu

29. 1. 2018

Bytová situace seniorů je v České republice stále palčivějším problémem. Senioři často žijí v příliš velkých bytech, které jen obtížně financují. Náklady na bydlení samostatně žijících seniorů tvoří dle nejnovějších údajů Českého statistického úřadu dokonce téměř třetinu jejich čistých příjmů. Menší a levnější byty však nejsou k dispozici.

bydlení nájemné
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Teprve po třech letech bydlení zde v Liberci jsem se čistě náhodou dozvěděla, že i já mám možnost požádat o tento příspěvek. Škoda každé koruny o kterou jsem díky neinformovanosti přišla. Podle mne to činí za tu dobu cca:60.000,- kČ....DŘÍVE, KDYŽ JSEM SI ŽÁDOST PODÁVALA JSEM MUSELA VYSTÁT DLOUHÉ FRONTY NA ÚP. Nyní využívám možností dát žádost se všemi potřebnými kopiemi dokladů do podatelny a je to...
Libor Farský
To je velmi užitečný článek, díky redakci. J naštěstí bydlím ve své chalupě, ale mnozí to štěstí nemají.
Helenka Vambleki
Několikrát jsme to tu probírali, hlavně v souvislosti s Květou H., ta si ho ale už vyřídit nestihla. My jsme o příspěvek žádali. Zvýšením důchodu už jsme na hranici soběstačnosti. Orientačně-je na něj nárok, platí-li se za bydlení víc než třetina příjmu. Tady je kalkulačka: https://www.vypocitejto.cz/finance/prispevek-na-bydleni.html
Věra Ježková
Náklady na bydlení považuji, zejména pro důchodce a mladé rodiny, za velký problém. Naštěstí se mě netýká. V rámci bytového družstva jsme dostali před lety možnost koupit si byt do osobního vlastnictví, a to za pouhé tři tisíce korun. (Možná jiní za víc, nevím, já mám byt malý.)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden

Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.