FOTO: autorka
Únorová kachnička
24. 2. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
25.2.2018 10:21
Slyšela jsem o návalu kachním v řetězci a divím se. Naproti v Babišovce mají čtvrtky kachny ( stehna) za 51 kg volně.Podpořit řetězec nebo Babiše?
Jana Šenbergerová
24.2.2018 23:45
Kachnu bych si klidně odpustila. Sama jsem ji pekla snad jedinkrát v životě a jedla jen několikrát. V naší kuchyni se pořád ještě najde všechno, co bych mohla potřebovat. Co nemám, to nepotřebuji. Hezky jste to napsala. Také jsem dlouho ostřila nože o schody. I když mám ocílku, raději používám kamenný brousek.
Drahomíra Stínilová
24.2.2018 23:24
Když peču kachnu, tak jedině čerstvou, chlazenou. Dám ji večer před do hlubokého, kameninového pekáče a zaleju mlékem. Ráno mléko vyleju, kachnu pořádně omyju , posolim, pokmínuju, trochu vody pod a peču nejdřív pod pokličkou, asi tak dvacet minut, aby pustila tuk a změkla a pak asi hodinku. Hlídám a pak baštím. Je křehounká, vláčná a šťavnatá. Slyšela jsem to v nějaké reportáži z vesnice, kde se takhle pečou husy v každé chalupě. Kachnu mám raděj než maso. Vesměs žlučník nekřičí.
Elena Valeriánová
24.2.2018 20:57
Mám ráda pěkné nádobí a kuchyň mám dostatečně vybavenou. Upéct kachnu by nebyl žádný problém. Jednu mám ještě v mrazáku, ale nebyla za levný peníz. Jít se rvát o cokoli do supermarketu není mým koníčkem. Ale kachnu peču vždy těch pět hodin. Vzpomínám si na mé kuchařské začátky. Na vánoce jsem chtěla upéct krocana, byl asi 4 kilový a já měla sice pekáč, ale neměla ho čím přiklopit. Na první pokus docela nepoživatelné sousto. Ale to bylo, kdeže ty loňské sněhy jsou.
Zuzana Pivcová
24.2.2018 19:56
Kdysi jsem tady vyprávěla, jak jsem od jedné známé dostala kachnu z těch, které její tatínek choval na rybníčku, a jak to bylo s jejím pečením, kdy moje sestra nakonec prohlásila, že to nebyla kachna, ale snad starej Husák. Maruško, na vaření i pečení jsem, co se týče nádobí, vybavena minimálně. :-D
Věra Ježková
24.2.2018 16:15
Kachnu jsem ještě nikdy nepekla, nebyl důvod. Určitě by mě odradila dlouhá doba pečení. Papiňák byl dobrý nápad. Kachnu si dám někdy s přítelem v naší oblíbené čínské restauraci – „křupavou a křehkou“. Mňam.
Naděžda Špásová
24.2.2018 14:53
Maruško, koupi kachny jsem měla taky v plánu, ale jezdíme nakupovat až kolem desáté, takže už nebylo nic. Zeptala jsem se prodavače u masa, jestli budou druhý den kachny. Povyprávěl mi, jak to tam ráno vypadalo, že se senioři málem porvali a že to bude úplně stejný. A zeptal se mě, jestli mi to za to stojí. Tak jsem mu poděkovala, řekla, že tedy opravdu nestojí a odkráčela jsem. V podstatě kachnu nemusíme, takže je to vyřešené. Ve vybavení kuchyně jsem na tom asi opravdu líp. Mám několik velkých nožů, nůžky na drůbež, moc šikovný brousek a několik pekáčů. Tedy kromě spousty jiných potřeb a udělátek. Napsala jsi to moc hezky, já bych tu kachnu taky nikomu nedala, dcerka měla pravdu. Hlavně, že jste si pochutnali :-)
Margita Melegova
24.2.2018 10:17
Milounky clanek a pravdivy, take nemuzu koupit kachnu a jist ji tri dny nebo se pojistit navstevou, delat pulku se nevyplati, spotreba elektriny je stejna jak kdyz bych pekla celou. Driv se varilo a peklo ve velkych nadobach a ted cim mensi tim lip, stejne neodhadnu a zustane i na druhy den.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci