Ilustrační foto: ingimage.com
Každý den sprchu? Škodíte si
4. 3. 2018Každý den pod sprchu? Dvakrát denně? Vícekrát denně? Nebo každý večer do vany? Dnes je moderní být neustále svěží, voňavý, umytý. Mnozí lidé tedy věnují osobní hygieně čím dál více pozornosti. Ne vždy je to ku prospěchu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Patrik Poula
11.4.2020 21:30
Já si tedy nedokážu představit, že bych se jeden den nevykoupal. Je to už takový zvyk. Máme doma sprchový kout, takže je sprchování otázkou pár minut. Když se mi chce, tak se sprchuji dýl, ale většinou jsem tak za 5 minut umytý. Sprchové kouty jsou podle mě mnohem lepší. Nezaberou v koupelně tolik místa a ve vaně se stejně většina lidí jenom sprchuje. My jsme si ten náš koupili z https://www.vybavime-koupelny.cz/sprchove-kouty a naprosto nám vyhovuje.
Hana Čadová
6.3.2018 10:55
V mládí jsem zažila koupání pouze v sobotu. Byla plechová vana. Voda se ohřívala v kotli brutaru. Nyní se pouze sprchuji, naložení do vany nemusím.
Margita Melegova
5.3.2018 16:29
Kazdy den sprcha je v urcitem veku nutnost, zvlaste kdyz se nektere leky vylucuji potem napr. Thiamin, ale davam prednost kvalitnimu mydlu. V zime sprchu vecer a v lete i rano, kdo bydli ve vyhratem panelaku tak vi o cem mluvim.
Eva Mužíková
5.3.2018 15:39
Nepoužívám žádné mýdlo, ani gely. Ráno se umývám studenou vodou, večer celá teplou. Mýdlo jen na ruce. Kamarád gynekolog mi kdysi říkal, že nejméně gynekologických problémů se vyskytuje u těch žen, které všechny ty "serapatičky " nepoužívají. Jsem čistá, vím že nejsem cítit potem, pokožku mám jemnou. Zkráta jsme lidé různí.
Elena Valeriánová
5.3.2018 14:16
Jak já se dnes těšila do sprchy! Po třech dnech od operačního zákroku. To byla balada, tekoucí voda, slastný pocit. Tak toho se fakt nevzdám.
Helena Dohnalová
5.3.2018 08:55
Ano, ano je to pravda. Přehnané mytí není zrovna nejlepší ale mýt se člověk musí když se ušpiní, upotí a taky aby se cítil co nejlépe. Už dlouho se sprchuji jenom čistou vodou teplou nebo studenou podle potřeby. Kdysi mně to poradila lékařka. Pravda je i ta, že naše voda je chlorovaná a tudíž hodně vysouší pokožku. Krém a zase krém a pořád dokola. A teď babo raď. Zdravím.
Marie Ženatová
5.3.2018 07:37
V naší velké rodině na vesnici jsme se jako všichni ostatní v dětství koupali jen v sobotu. Nanosila se ze studny voda, na sporáku ohřála, nalila do plechové vany a postupně jsme se v té jedné vodě v obytné kuchyni "koupali" a to v pořadí od nejmladšího k nejstaršímu členu rodiny... Sprchu jsem poprve viděla na internátní škole a tam jsem toho využívala a chodila se brzy ráno sprchovat denně. A tento železný zvyk už mne neopustil a já se denně ráno sprchuji hlavně studenou vodou, která mne dokonale probere a vzpruží do nového dne. Pak si teprve dám teplou vodu - pokožku mám výbornou, takže sprchování se určitě nebudu vzdávat, tak jako všichni ostatní...
Jarmila Komberec Jakubcová
4.3.2018 20:55
Od mala jsem zvyklá se denně koupat. Nakonec dělali to i tak moji rodiče, Také i moje vnoučata se denně koupají. Zvyk je železná košile. Každý večer se buď sprchuji nebo si napustím vanu a přidám vonné sole, v koupelně zapálím vonné svíčky a relaxuji. Tak se i sprchují ráno před odchodem do práce.V létě se ráno sprchuji u solární sprchy, pak si zaplavu a jedu do práce. Osobní hygienu považuji za naprosto zásadní, Samozřejmě používám různé gely či šamponky. A nemám kůži vůbec zničenou.
Věra Ježková
4.3.2018 16:21
Líbí se mi, co napsaly Jitka a Marie. Čistotná jsem, ale velký výběr voňavých lahviček a různých serepetiček nevlastním.
Marie Doušová
4.3.2018 14:59
Také si pamatuji , že jsme se doma koupali jednou týdně ,většinou v sobotu. Každý den stačilo se řádně umýt v umyvadle a vyčistit zuby a spát.Jako děti jsme byly zdravé a věřím že i čisté.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA