FOTO: Filmexport Home Video
Adina, Lída, Zita… Idoly první republiky
13. 4. 2018
Každá doba má své celebrity. Mladí k nim vzhlížejí, starší nad nimi kroutí hlavou. Období první republiky přálo idolům jako málokteré jiné. Mnohé hvězdy té doby zůstaly slavné i dlouho po své smrti, vlastně dosud.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miluše Hasenohrlová
14.4.2018 19:00
Já jsem si zapamatovala, co se říkalo : Baarová má oči mandlové a Mandlová oči "barové". :-)
Libor Farský
14.4.2018 10:53
Podepsal bych se pod slova Zdenky Jírové, navíc se mi líbí i ty klobouky. Jenže si nepamatuji, která je která, jména se mi pletou. Škoda že zde nejsou fotografie.
Dana Puchalská
14.4.2018 10:02
Byly to dámy. Ale jak už tady napsal někdo jiný móda se vrací a myslím, že i některé modely by se daly nosit i dnes.
Zdenka Jírová
13.4.2018 23:33
Jsem obdivovatelkou prvorepublikových hereček. Byly to dámy - alespoň ve filmu. V těchto filmech mě neláká děj - je naivní a pohádkový, ale sleduji v nich prostředí , kde se děj odehrává a velmi se mi líbí chování mužů k ženám a dětí k rodičům. A samozřejmě móda. Většina šatů, kostýmků , halenek je velmi pěkná a z žen dělá dámu. Jen na ty klobouky moc nejsem, ale kdoví, co se bude nosit třeba za 10, 20 let?
Jitka Hašková
13.4.2018 19:55
Měl jsem moc ráda Natašu Gollovou. Vídala jsem ji na Smíchově, když nesměla hrát. Bydlela blízko nás. tenkrát mě na ni upozornili rodiče, sama bych ji jako malá holka nepoznala.
Zuzana Pivcová
13.4.2018 19:40
Můj nebožtík strýc měl nejraději diblíka Věru Ferbasovou. Asi hodně mužů. Některé herečky, i když byly tehdejší největší hvězdy, se mi moc nelíbily. Ale to je hlavně tím, že jejich projev byl ještě dost teatrální. Gollová i Vítová hrály dost civilně, což bylo v té době nové. Adina měla na svou dobu pěknou vysokou postavu. Byla ostatně i modelka. Nevím, jak dalece byly mediálně sledovány jako ty dnešní rádoby celebrity.
Dagmar Bartušková
13.4.2018 19:40
Měla jsem slabost pro Adinu a její úžasné róby od Podolské. Životopisnou knihu s názvem Dneska už se tomu směju, jsem dostala od mámy, která také měla její obdiv. Ano, realita života bývala jiná.
Věra Ježková
13.4.2018 18:05
Nejraději mám Natašu Gollovou; byla mile bezprostřední a vzdělaná. Půvabná i ve stáří. A Hanu Vítovou, protože moje maminka jí byla velmi podobná. Že život zobrazený ve filmu se od toho reálného často hodně liší, je snad každému jasné. A to je dobře. I dospělí potřebují pohádky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA