
Foto: autorka
Mám ráda kuchařské knihy V.
9. 4. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
12.4.2018 08:29
Já kuchařky skoro nečtu, vařím poslepu , ale památeční mám schované. ZAVAŘUJI DOST, JE MI LÍTO OVOCE A PAK NABÍZÍM A VNUCUJI.. ČÍM JSOU VNOUČATA ODROSTLEJŠÍ, TÍM MÉNĚ ÚSPĚŠNĚ.
Věra Lišková
11.4.2018 07:26
Zavařování podle Sandtlerky byla práce pomalu na celý den. Cituji z návodu na zavařování: Sklenice namočíme do studené vody , nejlépe přes noc, pak v teplé vodě důkladně umyjeme, deset minut sklenice vyvaříme, víčka, umyjeme, vyvaříme. Na nálev se převařovala voda s cukrem. Souhlasím, bylo to náročné.
Lidmila Nejedlá
10.4.2018 19:04
Zavařovala jsem všechno, co příroda dala. Lesní jahody, když jsem otevřela o vánocích, tak to byla nádherná vůně a dobrota. Višně jsem nakládala do rumu a jednou jsem je dala dětem jako kompot. Zjistila jsem to, až když se šklebily.
Marie Seitlová
10.4.2018 07:36
Zajímavé, pokud mám ovoce, tak ještě zavařuji. Častěji ale mrazím. Recept na červený angrešt mi připomíná mou babičku. Nějak tak ho dělala a já to měla moc ráda.
Dana Puchalská
9.4.2018 20:40
My měli doma masovky a pak ty sklenice s pružinou. A máma neustále vyprávěla o celofánu. Tak jsem ho musela kupovat. Bylo to v tzv. přířezech. Ale to je fakt historie. Bylo mi sladkých 17 let. A ještě jsem je polepovala s popisovala.
Alena Tollarová
9.4.2018 20:18
Dneska se zavazuje, ale my jsme doma reksovali a měli k tomu reksovky. Nebo rexovky?
Dana Puchalská
9.4.2018 19:45
Možná to bude ono. Díky za informaci. Blbosti vládnou světem :-) jsi první kdo mi dal vědět. Je to prostě oříšek.
Naděžda Špásová
9.4.2018 19:26
Dano, asi to bude blbina, ale bobřina je výměšek bobra Castor fiber, našla jsem to na netu, ale pokud se to týká jídla, tak by to třeba mohlo být maso z bobra, nebo kůže z téhož živočicha. Ha ha :-)
Věra Ježková
9.4.2018 15:09
Dano, díky za pohodové a zajímavé čtení. Nezavařuji, nemám ráda sladké měkké ovoce. Ovšem tvé recepty vypadají lákavě. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci