Češi propadli cestování. Čím starší, tím náročnější
Ilustrační foto: ingimage.com

Češi propadli cestování. Čím starší, tím náročnější

13. 5. 2018

Do světa byly vypuštěny nové údaje o situaci v cestovních ruchu. Potvrdily několik let se neměnící trend. Čeští senioři jsou nejhýčkanějšími klienty cestovních kanceláří. Vědí, co chtějí a na dovolené  mnohdy nešetří.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Jen zcela výjimečně jsem se setkala s tím, že některý hotel v některé destinaci lákal jednolůžkovým pokojem bez příplatku, samozřejmě jen v určitém termínu mimo sezónu. Přitom mám zkušenost, že po sezóně jsou některé pokoje vedle mě na patře prázdné. Divná logika, než jednotlivce bez příplatku, raději nikoho.
Jarmila Komberec Jakubcová
Do zemí v blízkosti našich hranic cestuji bez cestovky. To v dnešní době není žádný problém. Všude fungují vlaky či autobusy a ubytování funguje přes Booking. Takto jsem několikrát byla i v Izraeli. Pokud letím např. na Gran Canarii, objednávám si pobyt přes cestovku Chci hotel se systémem AL. Na poznávačky zase jezdím s prověřenou cestovkou abych se něco dozvěděla od kvalifikovaného průvodce.Největší problém je pro nás, kteří jsme tzv.singl. Jednolůžáky jsou většinou za velký poplatek. V tom by se mělo něco udělat. Je nás hodně co cestujeme rádi sami.
Blanka Macháčková
Mladí, kteří znají jazyky a orientují se v nákupu levných letenek nepotřebují cestovat s CK. Já jsem typický klient CK, protože si cestu neumím zařídit sama. Je to sice dražší, ale hlavně že mohu vyjet a podívat se.
Hana Práglová
Po přečtení přispévku jsem se zamyslela nad tím,že lidé nad 50let jsou aktivnėjší než mladší.Nevím,kolik vám je let.Ale pokud spadáte do kategorie 5o-60let,to znamená,že jste ještė v pracovním pomėru.Dėti máte odrostlé,plat vyšší než prūmėrný dūchod...takkže není problém jezdit na dovolenou KAMKOLIV . Při prūmėrném dūchodu 11000mėsíčnė se mnozí rozmýšlejí,zda našetřit na dovolenou či třeba na vymalování bytu či opravu domu...Zda jsou padesatníci ve "zralém vėku..",tomu tedy nerozumím.. HOLT, kdo se v životė naučil šetřit,mūže si v dūchodu (60+ let!!!) dovolit své našetřené peníze utratit dle vlastního uvážení.Kdo se našetřit nenaučil,-ten má smūlu...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%